FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mala Gradusa: SDSS-SPH-u još jedan vijećnik na ponovljenim izborima

SISAK, 30. svibnja 2005. (Hina) - Na ponovljenim izborima u MalojGradusi kod Sunje koalicija SDSS-SPH osvojila je u nedjelju jošjednog, trećeg vijećnika u Županijskoj skupštini, dok je samostalnojlisti HSP-a broj županijskih vijećnika smanjen sa prijašnjih 9 na 8,objavilo je Izborno povjerenstvo u Sisku.
SISAK, 30. svibnja 2005. (Hina) - Na ponovljenim izborima u Maloj Gradusi kod Sunje koalicija SDSS-SPH osvojila je u nedjelju još jednog, trećeg vijećnika u Županijskoj skupštini, dok je samostalnoj listi HSP-a broj županijskih vijećnika smanjen sa prijašnjih 9 na 8, objavilo je Izborno povjerenstvo u Sisku.

Na ponovljene izbore za Skupštinu Sisačko-moslavačke županije izašlo je 20 birača više nego prije dva tjedna i glasovanje je proteklo su bez problema i izgreda, priopćio je predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Danko Kovač na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Prema konačnim neslužbenim rezultatima lokalnih izbora u Sisačko-moslavačkoj županiji, to će tijelo kao i dosad imati 49 vijećnika, a osigurana je i zastupljenost pripadnika srpske nacionalne manjine od šest vijećnika; po tri vijećnika na listama koalicija SDP-HNS-HSS-LS i SDA te SDSS-SPH.

Koalicija SDP-HNS-HSS-LS i SDA u Županijskoj skupštini imat će 19 vijećnika, koalicija HDZ-HSLS-DC-DSU 16, HSP 8 vijećnika, dok HSU i Koalicija SDSS-SPH imaju po tri vijećnika.

U novoj Županijskoj skupštini, koalicija predvođena HDZ-om i HSP-om koja čini dosadašnju izvršnu županijsku vlast ima zajedno 24 mandata te im je za obnašanje vlasti u županiji potrebna poslijeizborna suradnja s jednim vijećnikom, najvjerojatnije iz redova HSU-a ili SDSS-a koje imaju sporazum o suradnji s HDZ-om na državnoj razini.

Koalicija predvođena SDP-om u koaliciji s SDSS-SPH-om mogla bi imati 22 mandata, a njihova koalicija u mogućoj koaliciji s HSU-om, koji ima tri vijećnika, osvojila bi većinu od 25 mandata.

Uz rezultate ponovljenih izbora u Maloj Gradusi, Izborno povjerenstvo u Sisku objavio je privremene i neslužbene rezultate lokalnih izbora za Općinsko vijeće Sunje.

U novom sazivu Općinskog vijeća HDZ je osvojio 6, Koalicija SDP-HNS-SPH, te HSP po tri vijećnika, dok je Nezavisna lista Boška Zlokape izborila jednog vijećnika.

Izvršnu vlast u Općini Sunja dosad je obnašao HDZ u suradnji s HSP-om, te će, prema privremenim i neslužbenim rezultatima, ponovno imati općinsku vlast.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙