FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konstituirano Upravno vijeće HERA-e

ZAGREB, 3. lipnja 2005. (Hina) - Upravno vijeće Hrvatske energetskeregulatorne agencije (HERA) održalo je danas svoju konstituirajućusjednicu, a predsjednikom Upravnog vijeća imenovan je Tomo Galić,priopćeno je iz Agencije.
ZAGREB, 3. lipnja 2005. (Hina) - Upravno vijeće Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) održalo je danas svoju konstituirajuću sjednicu, a predsjednikom Upravnog vijeća imenovan je Tomo Galić, priopćeno je iz Agencije.

Zamjenik predsjednika Upravnog vijeća je Darko Pavlović, a članovi su Dubravka Štefanec, Eraldo Banovac i Milan Puharić.

Predsjednika, zamjenika i članove Upravnog vijeća imenovao je Hrvatski sabor 20. svibnja, a sukladno Zakonu o regulaciji energetskih djelatnosti, njihov mandat traje pet godina, s mogućnošću još jednog imenovanja.

Tomo Galić na čelo Upravnog vijeća HERA-e dolazi iz Hrvatske elektroprivrede (HEP), gdje je od 1992. do kraja 2004. bio direktor Elektre Koprivnica, a od početka ove godine direktor Sektora za razvoj na razini HEP-a.

HERA je pravni sljednik Vijeća za regulaciju energetskih djelatnosti, a iz dosadašnjeg Vijeća za regulaciju u Upravno su vijeće HERA-e imenovana dva člana (Darko Pavlović i Eraldo Banovac).

HERA je nadležna za regulaciju energetskih djelatnosti, te svojim radom uređuje djelovanje energetskih subjekata koji obavljaju poslove iz oblasti energetike.

Prema Zakonu, djelatnost Agencije obuhvaća i poslove izdavanja dozvola za obavljanje energetskih djelatnosti, privremeno i trajno oduzimanje dozvola, donošenje metodologija za utvrđivanje tarifnih stavaka tarifnih sustava, davanje mišljenja Ministarstvu na prijedlog visine tarifnih stavki, nadzor nad primjenom svih tarifnih sustava i propisanih naknada, itd.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙