FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Summit u Abuji traži oprost dugova svim afričkim zemljama

ABUJA, 19. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Šestorica afričkih državnihpoglavara koji su se u nedjelju sastali u Abuji odlučili su da će nasummitu G8 sljedećeg mjeseca zatražiti da se poništi dug "svimafričkim zemljama", piše u završnom priopćenju s tog susreta.
ABUJA, 19. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Šestorica afričkih državnih poglavara koji su se u nedjelju sastali u Abuji odlučili su da će na summitu G8 sljedećeg mjeseca zatražiti da se poništi dug "svim afričkim zemljama", piše u završnom priopćenju s tog susreta.

"Priznajući napredak koji je nedavno ostvaren poništenjem duga 14 afričkih zemalja, Forum je zatražio da se poduzme sve potrebno kako bi se uključile sve afričke zemlje", navodi se u priopćenju.

Predsjednik Južnoafričke Republike Thabo Mbeki, Gane John Kufuor, Alžira Abdelaziz Bouteflika, Ruande Paul Kagame i Sijera Leonea Ahmed Tejan Kabbah, kao i premijer Mozambika Luisa Diogo sudjelovali su na tom susretu na vrhu u sklopu 3. sjednice Afričkog mehanizma za procjenu zemalja članica (APRM, 23 zemlje). Bili su zastupljeni i Benin, Egipat i Senegal.

Djelatnost APRM-a uklapa se u Novo partnerstvo za razvoj Afrike (NEPAD) koje su 20. srpnja 2001. pokrenuli predsjednici Senegala, Nigerije, Alžira i Južnoafričke Republike, a potvrdila ga je Afrička unija (AU).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙