FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

London zatvorio svoj konzulat u Lagosu

LAGOS, 17. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Diplomatske i konzularne službeVelike Britanije u Lagosu u petak su zatvorene "zbog sigurnosnihrazloga" nakon što je u četvrtak američki konzulat zatvoren iz istograzloga, javlja agencija France Presse pozivajući se na izvore ubritanskom veleposlanstvu u Abuji.
LAGOS, 17. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Diplomatske i konzularne službe Velike Britanije u Lagosu u petak su zatvorene "zbog sigurnosnih razloga" nakon što je u četvrtak američki konzulat zatvoren iz istog razloga, javlja agencija France Presse pozivajući se na izvore u britanskom veleposlanstvu u Abuji.

"Zgrada izaslanstva veleposlanstva u Lagosu je zatvorena. Nadamo se da je to samo za danas", kazao je za France Presse glasnogovornik britanskog veleposlanstva u Abuji Graeme Bannatyne.

"Do ovog je zatvaranja došlo zbog američke odluke. Radi se o sigurnosti", kazao je Bannatyne dodajući da su u Abuji još uvijek "otvoreni politički odjel kao i konzulat".

Američko veleposlanstvo u Nigeriji objavilo je u četvrtak da je zbog sigurnosnih razloga zatvorilo svoj konzulat u Lagosu.

U Londonu je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova rekao u petak ujutro da se britanski konzulat kao i konzulati drugih država nalazi u istoj ulici gdje je i zatvoreno američko predstavništvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙