FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa osudio sve koji ne održavaju život

RIM, 6. lipnja 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. osudio je uponedjeljak uvečer na savjetovanju o obitelji sve koji ne održavajuživot od rođenja do prirodne smrti.
RIM, 6. lipnja 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. osudio je u ponedjeljak uvečer na savjetovanju o obitelji sve koji ne održavaju život od rođenja do prirodne smrti.

Papa je govoreći u bazilici svetog Ivana osudio sve koji žele utjecati na život koji se rađa, osudio je pobačaj, umjetnu oplodnju i sjedinjavanja različita od vjenčanja, te je osudio vjenčanja među osobama istoga spola. "To je pseudo sloboda koja se temelji na banaliziranju čovjeka", rekao je Benedikt XVI.

Papin govor je bio prekidan pljeskom prepune crkve. Papa Joseph Ratzinger je kazao kako lažna sloboda dolazi od relativizma, a pseudo vjenčanja između osoba istoga spola je nazvao anarhijom. Benedikt XVI. je naglasio potrebu stvaranja zakona u prilog obitelji u njihovoj zadaći da generiraju i odgajaju djecu. To je bio zasigurno nasnažniji govor novoga Pape u obranu života i na nekoliko dana od referenduma na kojem bi Talijani trebali ukinuti strogi zakon o umjetnoj oplodnji.

Referendum će se održati 12. i 13. lipnja i zaplijenio je svu pažnju talijanske politike, a protiv ukidanja postojećeg zakona usvojenog prošle godine izjasnila se Talijanska biskupska konferencija, čije je djelovanje Benedikt XVI. još jednom pohvalio i podržao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙