FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa Benedikt XVI: Vlast i bogatstvo nisu vrhunske vrijednosti

RIM, 1. lipnja 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. upozorio je u srijedu,tijekom opće audijencije na Trgu svetog Petra pred 25 tisuća vjernika,kako se vlast i bogatstvo ne smije smatrati vrhunskim vrijednostimatijekom života.
RIM, 1. lipnja 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. upozorio je u srijedu, tijekom opće audijencije na Trgu svetog Petra pred 25 tisuća vjernika, kako se vlast i bogatstvo ne smije smatrati vrhunskim vrijednostima tijekom života.

"Vlast, bogatstvo i prestiž ne mogu se smatrati vrhunskim vrijednostima našega života, jer na koncu oni ne odgovaraju očekivanjima našega srca", rekao je Benedikt XVI.

I tijekom današnje audijencije Benedikt XVI. je svoj govor pripremio na temelju naputaka koje je ostavio njegov prethodnik Ivana Pavao II. Ni Isus nije živio u znaku vlastite moći kao Bog, nije upotrebljavao svoju silu kao instrument trijumfa, dapače prepustio se ljudskim uvjetima, rekao je Papa. Za Banedikta XVI. se "Božji oblik u Kristu sakriva pod ljudskim oblikom, odnosno pod našom stvarnošću označenom patnjom".

U srijedu je objavljeno da je Papa povjerio vatikanskoj izdavačkoj kući "Libreria editrice vaticana" upravljanje njegovim autorskim pravima kao autora tekstova i dokumenata, kao i onih koje je napisao dok je još bio kardinal Joseph Ratzinger.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙