FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

39. "Đakovački vezovi" od 21. lipnja do 3. srpnja

ĐAKOVO, 16. lipnja 2005. (Hina) - Ovogodišnji, 39. Đakovački vezoviodržat će se od 21. lipnja do 3. srpnja, a udarni termin ove smotrebit će prva tri srpanjska dana, najavili su danas na konferenciji zanovinare đakovački gradonačelnik Zoran Vinković i tajnik đakovačkeTurističke zajednice Zvonko Vugrinović.
ĐAKOVO, 16. lipnja 2005. (Hina) - Ovogodišnji, 39. Đakovački vezovi održat će se od 21. lipnja do 3. srpnja, a udarni termin ove smotre bit će prva tri srpanjska dana, najavili su danas na konferenciji za novinare đakovački gradonačelnik Zoran Vinković i tajnik đakovačke Turističke zajednice Zvonko Vugrinović.

Pokrovitelj 39. Đakovačkih vezova je predsjednik Stjepan Mesić.

Svečano otvorenje smotre najavljeno je za 1. srpnja, ispred đakovačke katedrale, a Vezove će otvoriti gradonačelnik Vinković i bard hrvatskog pjesništva Dragutin Tadijanović.

Središnja priredba Đakovačkih vezova održat će se u nedjelju, 3. srpnja. Predviđena je svečana povorka svih sudionika smotre, u kojoj će središtem grada prodefilirati 53 folklorne skupine iz Hrvatske i inozemstva s više od 3000 sudionika.

Nastup na Vezovima najavilo je, naime, deset folklornih skupina iz devet zemalja - Australije, Češke, Turske, Austrije, Mađarske, Makedonije, Njemačke, BiH i SiCG.

Gradonačelnik Vinković izrazio je nezadovoljstvo dotacijom Osječko-baranjske županije za Đakovačke vezove koja i ove godine iznosi 25.000 kuna.

"Sramotan je to iznos za smotru kao što su Đakovački vezovi za koje očekujemo da Županija napokon izdvoji adekvatan iznos", rekao je Vinković.

Izrazio je i nezadovoljstvo HTV-ovim praćenjem đakovačke smotre.

"Ako je HTV nacionalna tv-kuća, onda nacionalnim priredbama, poput Đakovačkih vezova, Vinkovačkih jeseni i sličnima, treba posvetiti odgovarajući prostor i vrijeme u svom programu", rekao je đakovački gradonačelnik Vinković, dodavši da njegovo nezadovoljstvo HTV-om dijele i drugi gradonačelnici slavonskih gradova.

Oni su, dodao je, vodstvu HTV-a poslali pisani prosvjed zbog dosadašnjih praćenja, te su zatražili da ovakve smotre nacionalna televizija ubuduće prenosi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙