FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran: U drugi krug izbora ulaze Rafsandjani i Ahmadinejad, službeni rezulatati

TEHERAN, 18. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Pragmatični političar AkbarHachemi Rafsandjani izbio je na prvo mjesto po broju glasova nairanskim predsjedničkim izborima, ispred ultrakonzervativca MahmudaAhmadinejada i tako obojica ulaze u drugi krug, priopćilo je iranskoministarstvo unutarnjih poslova nakon prebrojavanja glasova.
TEHERAN, 18. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Pragmatični političar Akbar Hachemi Rafsandjani izbio je na prvo mjesto po broju glasova na iranskim predsjedničkim izborima, ispred ultrakonzervativca Mahmuda Ahmadinejada i tako obojica ulaze u drugi krug, priopćilo je iransko ministarstvo unutarnjih poslova nakon prebrojavanja glasova.

Bivši predsjednik Rafsandjani kojeg smatraju umjerenim političarom, dobio je 21,10 posto od 28,85 milijuna glasova, ispred gradonačelnika Teherana Mahmuda Ahmadinejada (19,25 posto), izjavio je za tisak dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova nakon prebrojavanja svih listića, osim nekoliko tisuća listića iz inozemstva.

Ova dvojica vode ispred umjerenog vjerskog čelnika Mehdija Karubija (17,46 posto).

Brojke potvrđuju da će biti potreban drugi krug koji bi se mogao održati u petak. Bit će to prvi put u Islamskoj Republici da se održava drugi krug predsjedničkih izbora.

Odaziv na izborima iznosio je 62 posto, što je manje nego na prošlim predsjedničkim izborima 2001. (66,59 posto). Ipak, odaziv je puno veći nego što se predviđalo, zbog navodne neizainteresiranosti iranskog stanovništva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙