FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održana godišnja skupština Odvjetničke komore

ZAGREB, 18. lipnja 2005. (Hina) - Odvjetnička komora održala je danasredovitu skupštinu na kojoj je 125 izaslanika potvrdilo šestoricukandidata za Državno sudbeno vijeće (DSV) iz redova odvjetnika odkojih će Sabor imenovati dva člana.
ZAGREB, 18. lipnja 2005. (Hina) - Odvjetnička komora održala je danas redovitu skupštinu na kojoj je 125 izaslanika potvrdilo šestoricu kandidata za Državno sudbeno vijeće (DSV) iz redova odvjetnika od kojih će Sabor imenovati dva člana.

Kandidati za članove DSV-a su: Ranko Pelicarić, Arno Vicić i Ratko Žurić iz Zagreba, te Anton Etinger iz Rovinja, Marin Mrklić iz Splita i Vlado Sevšek iz Varaždina.

Kako je istaknuo Ranko Pelicarić, Odvjetnička komora je u proteklih godinu dana učvrstila položaj nezavisnog i slobodnog odvjetništva, što je, dodao je, vrlo važno. To se odnosi na pravo Odvjetničke komore da bude potpuno neovisna i samostalna prilikom primanja novih članova, u slučajevima disciplinskih postupaka, te u odlučivanju o odvjetničkoj tarifi.

Najavio je da neće biti promjena odvjetničkih tarifa, koje su, kako je istaknuo, nakon 12 godina, prošle godine znatno povišene.

Također je rekao kako su odvjetnici kao struka vrlo zadovoljni što imaju dvoje predstavnika u DSV-u, koji ima 11 članova.

Na zamolbu novinara da komentira stanje u Vrhovnome sudu, koji neko vrijeme radi bez predsjednika, Ranko Pelicarić je rekao da je Sud normalno radio mjesec dana s obnašateljem dužnosti predsjednika. Kad je riječ o predsjedniku, dodao je kako nemaju posebnih zahtjeva, ali da bi im bilo drago da to bude netko iz Vrhovnog suda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙