FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Još jedna provala u odvjetničke urede - na meti ured Ž. Olujića

ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Nepoznati provalnik ili više njihobili su noćas vrata odvjetničkog ureda Željka Olujića u Zagrebu,ispremetali neke spise i razbili tri kompjutorska monitora, a za sadase ne zna je li što ukradeno, doznaje se u zagrebačkoj policiji kojojje za provalu dojavljeno jutros prije osam sati.
ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Nepoznati provalnik ili više njih obili su noćas vrata odvjetničkog ureda Željka Olujića u Zagrebu, ispremetali neke spise i razbili tri kompjutorska monitora, a za sada se ne zna je li što ukradeno, doznaje se u zagrebačkoj policiji kojoj je za provalu dojavljeno jutros prije osam sati.

U Olujićev ured koji, inače, zastupa i trojicu haških optuženika Mirka Norca, Ivicu Rajića i Stjepana Šešelja, provaljeno je noćas. Provalnici su obili vrata ureda na Marulićevom trgu i u kancelarijama oštetili tri kompjutorska monitora, izvijestio je načelnik Ureda načelnika zagrebačke policije Krunoslav Borovec. Rekao je da se za sada ne zna je li ukraden koji spis i je li motiv provale bila krađa ili je povezan s nekim Olujićevim odvjetničkim spisom.

Na upit što će policija poduzeti, budući je riječ o još jednoj u nizu provala u urede odvjetnika koji su licencirani i u Den Haagu, Borovec je rekao kako se poduzimaju mjere kao i u ostalim slučajevima provala. "Obavljen je očevid, prikupljeni su neki tragovi i započeta je kriminalistička obrada", kazao je.

Olujić je Hini izjavio kako još nije utvrdio nedostaje li mu kakva dokumentacija, no ocijenio je kako je riječ o ciljanim provalama u urede haških branitelja. Rekao je kako je znakovito da provalnici nisu ukrali ništa od tehničkih aparata i umjetničkih slika, već su detaljno pregledali spise Mirka Norca i Ivice Rajića.

Kazao je da su u peći koju ima u uredu pronađene neki tragovi koji ukazuju da su provalnici možda neke dokumente spalili te da su sliku generala Ante Gotovine, koju je držao u jednoj kancelariji, izvadili iz okvira i crnim flomasterom na njoj napisali "Smrt".

Olujić je o provali obavijestio i Haški sud.

Na zagrebačkom području u posljednjih je nekoliko godina bilo više nerazjašnjenih provala u urede odvjetnika čiji su klijenti haški optuženici. Tako je krajem prosinca 2000. nepoznati provalnik iz odvjetničke kancelarije Ante Nobila, koji je zastupao generala Tihomira Blaškića, ukrao novac i diskete s podacima.

Krajem veljače ove godine provaljeno je u ured Tomislava Jonjića iz kojega je ukradeno 35 CD-ROM-ova s dokumentacijom o haaškim slučajevima Paška Ljubičića i Valentina Ćorića.

Na meti provalnika početkom studenoga 2002. bio je i zajednički odvjetnički ured petorice branitelja generala Ante Gotovine iz kojega je ukradena samo tehnička roba. To je jedini slučaj koji je policija do sada riješila. Naime, dva tjedna nakon provale otkrivena su dvojica provalnika, a pokazalo se da im je motiv bila imovinska korist.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙