FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

150.000 kuna financijske potpore zadruzi branitelja "Agrovladislavci"

pomoćiPoljoprivredno-stočarsko-voćarsku zadrugu branitelja "Agrovladislavci"sa 150.000 kuna, a ugovor o financijskoj potpori potpisala je danasu Vladislavcima potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor.
Osijek,27. svibnja 2005.(Hina) - Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti financijski će pomoći Poljoprivredno-stočarsko-voćarsku zadrugu branitelja "Agrovladislavci" sa 150.000 kuna, a ugovor o financijskoj potpori potpisala je danas u Vladislavcima potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor.

Zadruga razvojačenih branitelja "Agrovladislavci" osnovana je krajem prošle godine, kao 48. zadruga hrvatskih branitelja u Hrvatskoj, i za sada ima pet članova, a očekuje se uskoro još desetak članova.

Članovi zadruge izvijestili su o dosadašnjem radu te planovima za iduće dvije godine. Kao poseban uspjeh istaknuli su suradnju sa zadrugom branitelja "Branimir" iz Brinja.

Načelnik općine Vladislavci Nedjeljko Radić rekao je kako je i sama općina pomogla razvoju zadrugarstva i obiteljskih gospodarstava razvojačenih branitelja davanjem u zakup velikog dijela državnog zemljišta.

Ministrica Kosor izrazila je zadovoljstvo razvojem zadrugarstva kod razvojačenih hrvatskih branitelja, naglasivši da će Vlada i Ministarstvo i dalje podupirati taj projekat, a najavila je i neke novosti u zapošljavanju razvojačenih hrvatskih branitelja u idućoj proračunskoj godini.

Ocijenila je i kako je udruživanje branitelja u zadruge jedan od najboljih načina rješavanja problema onih branitelja oboljelih od PTSP-a.

Ministrica Kosor je također, zajedno s predsjednikom općine i članovima zadruge "Agrovladislavci" zapalila svijeće i položila vijenac ispred spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata u Vladislavcima, a potom je posjetila obiteljska imanja dvojice zadrugara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙