FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 14. lipnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijetado 9,30 sati.
ZAGREB, 14. lipnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

BAAQOUBA - Deset Iračana, od kojih dvoje djece, ubijeno je a četiri osobe su ranjene u utorak u atentatu automobilom-bombom na jednom lokalitetu sjeverno od Bagdada, priopćeno je iz sigurnosnih i bolničkih izvora. "Do atentata je došlo na tržnici u središtu Kanaane", južno od Baqoube, središta pokrajine Diyala, 60 km sjeverno od Bagdada, kazao je časnik iračke vojske. Bombaš samoubojica usmrtio je i najmanje 11 osoba na tržnici u Kirkuku, na sjeveru Iraka.

ZAGREB - Svjetski dan davatelja krvi obilježava se ove godine pod sloganom "Proslavljanje vašeg dara krvi" uz objavljivanje istinitih priča o ljudima čiji su životi promijenjeni tuđom krvlju, priopćila je u ponedjeljak Svjetska zdravstvena organizacija (WHO). Svjetski dan davatelja krvi obilježavat će se u utorak diljem svijeta, ali će jedan grad, London, biti pokretač svih događanja. Engleska je zemlja koja ima dugu tradiciju sakupljanja sigurnih zaliha krvi, oslanjajući se na dobrovoljne i nenaplaćivane donacije, dodaje WHO u priopćenju. Svjetskim danom davatelja krvi, koji je prvi put obilježen 14. lipnja 2004., želi se podići savjest o potrebi za krvlju i darivateljima krvi, pojašnjava WHO.

SARAJEVO - Sjedinjene Države ponovo će se odlučnije angažirati na Balkanu s ciljem da se ove godine pokuša naći trajno rješenje za preostale probleme u Bosni i Hercegovini i na Kosovu, izjavio je američki veleposlanik u BiH Douglas McElhaney. U intervjuu kojeg je u u utorak objavio sarajevski "Dnevni avaz", McElhaney je kazao kako je nakon dugotrajnih konzultacija s američkom državnom tajnicom Condoleezom Rice podtajnik Nicholas Burns dobio upute da se u američka diplomatska nastojanja u regiji "unese nova energija".

JERUZALEM - Izraelsko-palestinski odbor koji će usklađivati skorašnje izraelsko povlačenje iz pojasa Gaze okupit će se prvi put u utorak, objavile su izraelska vojska i državne radio postaje. Pomoćnik šefa izraelskog glavnog stožera Moshe Kaplinsky trebao bi se susresti s palestinskim zamjenikom ministra unutarnjih poslova Jamalom Abouom Zeidom kako bi raspravio o povlačenju svih izraelskih snaga i više od 8.000 židovskih doseljenika koji se nalaze u pojasu Gaze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙