FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ante Sanader novi splitsko-dalmatinski župan

SPLIT, 17. lipnja 2005. (Hina) - Ante Sanader (HDZ), dosadašnjikaštelanski gradonačelnik, izabran je danas za novogsplitsko-dalmatinskog župana na utemeljiteljskoj sjednici SkupštineSplitsko-dalmatinske županije, dok je za predsjednika Skupštineizabran Živko Nenadić (HDZ).
SPLIT, 17. lipnja 2005. (Hina) - Ante Sanader (HDZ), dosadašnji kaštelanski gradonačelnik, izabran je danas za novog splitsko-dalmatinskog župana na utemeljiteljskoj sjednici Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, dok je za predsjednika Skupštine izabran Živko Nenadić (HDZ).

Za zamjenika župana izabrani su Anđelka Vuko (HSP) te Luka Brčić (HDZ).

Županijsko poglavarstvo bit će izabrano na idućoj sjednici Županijske skupštine.

Župan Sanader izabran je s 33 glasa od 51-og člana Županijske skupštine.

HDZ koji je osvojio 22 mandata u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije većinu je osigurao poslijeizbornom koalicijom s pet HSP-ovih vijećnika.

Premda je, prema najavama, izbor županijskih čelnika trebao proteći brzo i bez iznenađenja zahvaljujući osiguranoj većini, više od sat i pol vijećnici su raspravljali o tome kada se smatra da je županijska Skupština utemeljena, odnosno kada se dnevni red može dopuniti izborom župana, na čemu su inzistirali vijećnici oporbe iz koalicije SDP-HNS-HSS-HSU koji su osvojili 18 mandata.

Na kraju je prevladalo tumačenje vladajućih kako je Skupština utemeljena u trenutku izbora njezina predsjednika.

Novi splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader, zahvalivši vijećnicima na izboru, rekao je kako vjeruje da će tu dužnost obnašati dobro zahvaljujući suradnji i pomoći svih vijećnika te da će nastaviti već započete programe i projekte i pokrenuti nove kako bi se ostvarila predizborna obećanja o poboljšanju uvjeta života "na obali, zagori i škojima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙