FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državni centar 112 o zagađenju rijeka

ZAGREB, 11. lipnja 2005. (Hina) - Državni centar 112 izvijestio je da je danas u 16,30 sati uočena masna mrlja na ušću Mure u Dravu, u Koprivničko-križevačkoj županiji.
>grad<ZAGREB, >grad<ZAGREB, 11. lipnja 2005. (Hina) - Državni centar 112 izvijestio je da je danas u 16,30 sati uočena masna mrlja na ušću Mure u Dravu, u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Mrlja je dugačka od 300 do 1000 metara i široka od pola metra do metar, a riječ je o tankom sloju masnoće.

S obzirom na to da Drava nizvodno ulazi u brzace, mrlja će se najvjerojatnije raspasti i nestati te neće biti posljedica za okoliš. Sve su županijske službe obaviještene i izašle su na teren, a uzeti su i uzorci.

Danas je također Županijski centar 112 u Čakovcu javio da su prijepodne na rijeci Dravi, nizvodno od hidroelektrane "Dubrava", uočene masne mrlje od jednog metra do 10 četvornih metara. Obaviješteni su Županijska vodopravna inspekcija i inspekcija zaštite okoliša te policija i vatrogasci.

Uzeti su uzorci, a vatrogasci su postavili plutajuće brane. Pretpostavlja se da je rijeka zagađena tijekom čišćenja strojarnice hidroelektrane, pri čemu je ispušteno ulje u odvodni kanal. Određena količina ulja otišla je nizvodno prije nego što su postavljene brane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙