FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica pravosuđa najavila promjene u sustavu sudske dostave

ZAGREB, 16. lipnja 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna ŠkareOžbolt najavila je danas da će u okviru reforme pravosuđareorganizirati sudsku dostavu jer, kako je rekla, barem pola vremena usudskim postupcima troši se na neurednu dostavu.
ZAGREB, 16. lipnja 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt najavila je danas da će u okviru reforme pravosuđa reorganizirati sudsku dostavu jer, kako je rekla, barem pola vremena u sudskim postupcima troši se na neurednu dostavu.

Reorganizirati ćemo dostavu jer vidimo da je to veliki problem i vjerojatno ćemo ići na dostavu podnesaka putem e-maila, kazala je ministrica pravosuđa na radnom ručku s članovima Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i Udruge malih i srednjih poduzetnika.

Govoreći o reformi pravosuđa, kao jednom od osnovnih uvjeta za poticanje razvoja gospodarstva, ministrica je kazala da bi do početka 2007. trebali biti riješeni svi zaostali predmeti. Također se očekuje da će se zemljišno-knjižni ulošci ubuduće izdavati isti dan, a da uknjižba prava vlasništva neće trajati dulje od sedam dana.

Ministrica je ocijenila da će se novinama u stečajnom i ovršnom zakonu skratiti postupci i zaštititi vjerovnici te povećati sigurnost ulagača i potaknuti poduzetnička klima.

Predsjednik HUP-a Emil Tedeschi pohvalio je rad ministrice, iako je napomenuo da u HUP-u nisu zadovoljni svim rješenjima novog ovršnog zakona. Istaknuo je da su poslodavci zainteresirani za suzbijanje korupcije i sive ekonomije, te ustvrdio da su u svijetu napredovala ona gospodarstva u kojima su unaprijed bila poznata pravila igre, a javna uprava bila učinkovita.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙