FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gostovanje milanskog "Piccolo teatra" s "Arlecchinom" u Rijeci

RIJEKA,18. svibnja 2005.(Hina) - Poznato talijansko kazalište "Piccoloteatro di Milano - Teatro d'Europa" gostovat će u riječkom HNK Ivanapl. Zajca 22. svibnja s komedijom "Arlecchino servitore di duepadroni" (Arlecchino sluga dvaju gospodara) Carla Goldonija u sklopusvoje turneje po Europi, najavljeno je na današnjoj konferenciji zanovinstvo.
RIJEKA,18. svibnja 2005.(Hina) - Poznato talijansko kazalište "Piccolo teatro di Milano - Teatro d'Europa" gostovat će u riječkom HNK Ivana pl. Zajca 22. svibnja s komedijom "Arlecchino servitore di due padroni" (Arlecchino sluga dvaju gospodara) Carla Goldonija u sklopu svoje turneje po Europi, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Intendantica riječkog HNK Mani Gotovac istaknula je kako je riječ o jednoj od najznamenitijih kazališnih predstava te bi da svatko koga zanima kazalište trebao bar jednom u životu pogledati tu komediju.

Gotovac je rekla da je ovaj komad u kazalištu "Piccolo teatro" prvi put 1948. režirao Giorgio Strehler te da im je ta predstava, s kojom su gostovali po brojnim europskim gradovima, postala svjetski hit. Strehler 70-ih godina prošlog stoljeća postavlja obnovljenu predstavu, a izvedba s kojom milansko kazalište gostuje u Rijeci najnovija je obrada napravljena prošle godine po sjećanjima izvornih članova ansambla iz posljednje Strehlerove izvedbe, nakon redateljeve smrti.

Gostovanje financijski pokriva Talijanska drama riječkog HNK i Ministarstvo kulture RH, a bit će na programu 22. svibnja dva puta. Ulogu Arlecchina odigrat će u večernjoj predstavi Ferrucio Soleri, a u jutarnjoj Enrico Bonavera.

"Piccolo teatro" s ovom je predstavom gostovao u 40 zemalja.

Talijanska drama najavila je svoja gostovanja 24. i 25. svibnja u Puli i Piranu s predstavom "Majstorska klasa Marije Callas" te početkom srpnja u Zadru i Trogiru s "Njujorškim maratonom". Najavljeno je i sudjelovanje na kazališnom festivalu "Zlatni lav" u Umagu 11. srpnja s predstavama "Njujorški maraton" i "1001 noć".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙