FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U sklopu Festivala glumca proslavljene glumačke obljetnice

VINKOVCI,21. svibnja 2005.(Hina) - U sklopu 12. festivala glumca, danasje u prostorijama Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima proslavljena50. obljetnica umjetničkog rada glumice Marije Kohn, 30. obljetnicarada glumaca Jasne Ančić i Mirka Šatalića i 25. obljetnica umjetničkogstvaralaštva glumice Jasne Malec.
VINKOVCI,21. svibnja 2005.(Hina) - U sklopu 12. festivala glumca, danas je u prostorijama Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima proslavljena 50. obljetnica umjetničkog rada glumice Marije Kohn, 30. obljetnica rada glumaca Jasne Ančić i Mirka Šatalića i 25. obljetnica umjetničkog stvaralaštva glumice Jasne Malec.

Čestitajući slavljenicima, član Uprave Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU) Joško Ševo posebice je istaknuo obljetnicu glumačkog stvaralaštva Marije Kohn, dodajući kako ona nije samo prvakinja zagrebačkoga HNK i dubrovačkog kazališta, nego dramska prvakinja cijeloga hrvatskog glumišta.

Zahvaljujući na čestitkama, Marija Kohn prisjetila se početaka glume u rodnome Dubrovniku i poručila mladim glumicama i glumcima da izdrže u ljubavi prema kazalištu i glumi jer su, dodala je, kazalište i gluma toga vrijedni.

Na čestitkama su zahvalili i ostali slavljenici - Jasna Ančić, Mirko Šatalić iz dubrovačkog kazališta i Jasna Malec iz splitskoga HNK.

Nakon toga predstavljena je monografija Susreta lutkarskih kazališta Hrvatske, koji su prvi put održani godine 1969. u Opatiji, a od 1977. svake se druge godine neprekidno održavaju u Osijeku.

O monografiji su govorili njezina urednica, povjesničarka kazališta Antonija Bogner-Šaban i ravnateljica Dječjeg kazališta iz Osijeka Jasminka Mesarić.

Ovogodišnji, 12. festival glumca održava se od 14. do 23. svibnja u vukovarsko-srijemskim gradovima Vinkovcima, Vukovaru, Županji i Iloku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙