FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bečka burza želi stvoriti regionalnu burzu

BEČ, 16. lipnja 2005. (Hina/AP) - Bečka burza izvijestila je u četvrtako svojim planovima da u idućih nekoliko godina formira holdingkompaniju koja bi obuhvatila skupinu burzi zemalja središnje i istočneEurope.
BEČ, 16. lipnja 2005. (Hina/AP) - Bečka burza izvijestila je u četvrtak o svojim planovima da u idućih nekoliko godina formira holding kompaniju koja bi obuhvatila skupinu burzi zemalja središnje i istočne Europe.

Bečka burza počela je razmišljati o planovima udruživanja s ostalim burzama u regiji nakon prošlogodišnje kupnje 68 posto Budimpeštanske burze.

"Još nemamo nikakve detalje o strukturi, no razgovarali smo s nekoliko velikih dioničara Bečke burze i oni su pokazali zanimanje za taj plan", rekao je predsjednik Stefan Zapotocky.

"Idealno bi bilo povezati burze Praga, Bratislave, Bukurešta, Sofije, Zagreba, Ljubljane i Varšave", rekao je Zapotocky.

Bečka burza surađuje s Rumunjskom burzom i očekuje krajem godine privatizaciju Varšavske burze. Zapotocky je potvrdio da će Varšavska burza vjerojatno dobiti ponudu velikih europskih burzi poput Euronext NV i OM Group Inc., no istaknuo je da njihovi planovi neće ovisiti o njezinoj kupnji. "Uglavnom očekujemo udruživanje, što će biti moguće i ako ne pobijedimo na natječaju za privatizaciju".

Upitan o tome gdje će biti sjedište holding kompanije, Zapotocky je odgovorio da se ono može nalaziti bilo gdje u regiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙