FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić primio u oproštajni posjet austrijskoga veleposlanika

ZAGREB, 24. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić primio je u utorak u oproštajni posjet veleposlanikaRepublike Austrije u Republici Hrvatskoj Hansa Knitela i tom prigodommu uručio odlikovanje "Red kneza Trpimira s lentom i danicom" zadoprinos razvoju odnosa između Austrije i Hrvatske, priopćeno je izUreda predsjednika.
ZAGREB, 24. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u utorak u oproštajni posjet veleposlanika Republike Austrije u Republici Hrvatskoj Hansa Knitela i tom prigodom mu uručio odlikovanje "Red kneza Trpimira s lentom i danicom" za doprinos razvoju odnosa između Austrije i Hrvatske, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Predsjednik Mesić je naglasio kako Hrvatska i Austrija imaju dobre bilateralne odnose na svim područjima, pri čemu je Austrija jedan od najvećih investitora u Hrvatsku, a austrijski su turisti rado viđeni gosti na našoj obali, ističe se u priopćenju. I hrvatska manjina u Austriji, rekao je predsjednik Mesić, "jedna je od važnih spona koja veže naše dvije zemlje".

Austrijski veleposlanik Knitel naglasio je važnost predsjednikovih istupa tijekom proteklih pet godina u kojima se zalagao za poštivanje ljudskih prava, povratak izbjeglica, suradnju s Haškim sudom te normalizaciju i suradnju sa susjedima u regiji, koji su bili iznimno važni "kao model i motor za cijelu regiju".

Kada je riječ o bilateralnim odnosima, veleposlanik Knitel naglasio je da Austrija i Hrvatska imaju odlične političke odnose, dinamične gospodarske odnose te intenzivnu kulturnu suradnju, ali i to da dvije zemlje imaju još dosta prostora za proširenje i jačanje svojih odnosa, dodaje se u priopćenju.

Zahvalivši predsjedniku Republike na odlikovanju, veleposlanik Knitel rekao je kako ga za Hrvatsku vežu mnoge uspomene, s obzirom na to da je prije 10 godina sudjelovao u prijemu Hrvatske u Vijeće Europe, a u Hrvatskoj je, još prije 46 godina, proveo svoj prvi odmor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙