FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija: Ubojstvo Hlebnikova naručio jedan od čečenskih vođa

ZAGREB, 16. lipnja 2005. (Hina) - Ured ruskog glavnog tužiteljapriopćio je u četvrtak da je ubojstvo glavnog urednika ruskog izdanjačasopisa Forbes Paula Hlebnikova naredio istaknuti član čečenskogpobunjeničkog vodstva, javile su ruske novinske agencije.
ZAGREB, 16. lipnja 2005. (Hina) - Ured ruskog glavnog tužitelja priopćio je u četvrtak da je ubojstvo glavnog urednika ruskog izdanja časopisa Forbes Paula Hlebnikova naredio istaknuti član čečenskog pobunjeničkog vodstva, javile su ruske novinske agencije.

Glasnogovornik ureda glavnog tužitelje izjavio je da je okončana istraga ubojstva Hlebnikova, koji je ustrijeljen u srpnju prošle godine u Moskvi, te da je identificirana osoba koja je naručila njegovo ubojstvo. Prema njegovim riječima, uhićeno je nekoliko ljudi koji su izravno umiješani u ubojstvo, javila je RIA Novosti.

Međutim, naručitelj Hozh-Ahmed Nuhajev još nije uhićen.

"Tijekom istrage je utvrđeno da su Hlebnikova ubili čečenski kriminalci Kazbek Dukuzov, njegov brat Magomed Dukuzov, Musa Vahajev, Magomed Edilsultanov, i drugi", priopćio je Ured, a prenio je Interfax.

Paul Hlebnikov bio je američki državljanin. Rođen je u New Yorku u obitelji ruskih emigranata, a za američki poslovni časopis Forbes radio je već 15 godina. Forbes svake godine objavljuje popis najbogatijih osoba.

Hlebnikov je ubijen dva mjeseca nakon što je objavio popis najbogatijih Rusa, koji je naljutio mnoge oligarhe.

U vrijeme nakon njegova ubojstva pojavila su se nagađanja da si je sam potpisao smrtnu presudu objavljivanjem knjige "Kum Kremlja" o mutnim poslovima milijardera i nekad "svemoćnog" Borisa Berezovskog. Poslije smrti Hlebnikova, Berezovski je u Londonu izjavio da je "Hlebnikov poginuo zbog neopreznog baratanja podacima".

Jedan od teorija je bila i ta da je njegovo ubojstvo u stvari osveta zbog toga što je napisao knjigu u kojoj je oštro kritizirao neke istaknute čečenske pobunjenike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙