FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubljanske mlekarne jednostrano otkazale ugovor o otkupu mlijeka

LJUBLJANA,15. lipnja(Hina) - Najveći slovenski otkupljivač mlijeka,Ljubljanske mlekarne, objavile su u srijedu da su jednostrano otkazaleugovor o otkupu mlijeka sa zadrugama poljoprivrednika, a osnovni jerazlog neslaganje oko otkupnih cijena. (Hina) xfl ysd
LJUBLJANA,15. lipnja(Hina) - Najveći slovenski otkupljivač mlijeka, Ljubljanske mlekarne, objavile su u srijedu da su jednostrano otkazale ugovor o otkupu mlijeka sa zadrugama poljoprivrednika, a osnovni je razlog neslaganje oko otkupnih cijena.

Ljubljanske mlekarne objavile su da će mlijeko i dalje otkupljivati, ali po cijenama koje je mljekara sama odredila i s kojom se proizvođači ne slažu.

Slovenski mediji nagađaju da su Ljubljanske mlekarne ugovor otkazale u znak prosvjeda zbog odluke sve većeg broja zadruga da sirovo mlijeko prodaju mljekarama iz sjeveroistočne Italije koje trenutačno nude nešto povoljniju cijenu. Otkupne cijene mlijeka limitirane su lanjskim ulaskom Slovenije u Europsku uniju, a Ljubljanske mlekarne tvrde da ih zbog ekonomičnosti poslovanja ne mogu povećavati.

(Hina) xfl ysd

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙