FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: Proslava blagdana Sv. Vida i Dana Grada

RIJEKA,15. lipnja 2005.(Hina) - Riječani i njihovi gosti danas slaveblagdan zaštitnika Rijeke sv. Vida i Dan grada, u povodu čega jepopodne održana procesija središnjim gradskim ulicama te misno slavljena otvorenom u kojem je sudjelovalo više stotina ljudi.
RIJEKA,15. lipnja 2005.(Hina) - Riječani i njihovi gosti danas slave blagdan zaštitnika Rijeke sv. Vida i Dan grada, u povodu čega je popodne održana procesija središnjim gradskim ulicama te misno slavlje na otvorenom u kojem je sudjelovalo više stotina ljudi.

Procesija je održana od riječke prvostolnice do Trga Riječke rezolucije, gdje je misno slavlje predvodio splitsko-dalmatinski nadbiskup msgr. Marin Barišić zajedno s riječkim nadbiskupom Ivanom Devčićem, apostolskim nuncijem u Hrvatskoj msgr. Franciscom Javierom Lozanom i drugim biskupima.

Proslava blagdana Svetog Vida i Dana grada počelo je jutros, kad su u more pred riječkom lukom položeni vijenci za sve pokojne Riječane, a nastavljeno je vjerskim, kulturnim i zabavnim priredbama.

Svečanu jutarnju misu u katedrali sv. Vida predvodio je riječki nadbiskup msgr. Ivan Devčić, a nakon te održana je i misa na talijanskom jeziku koju je predvodio tršćanski biskup msgr. Eugenio Ravignani.

U srednjoj talijanskoj školi u Rijeci obilježen je Dan škole, a u gradskoj upravi priređen je prijam za svu djecu koja nose ime zaštitnika grada.

Kasnije večeras na Trgu Riječke rezolucije bit će održan zabavni glazbeni program pod nazivom "Riječka noć."

U povodu blagdana sv. Vida i Dana grada jučer je održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su istaknutim pojedincima i organizacijama uručene nagrade i priznanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙