FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar: Otvorena obnovljena zgrada Nadbiskupske klasične gimnazije

ZADAR, , 18. svibnja 2005. (Hina) - Proširenu i obnovljenu zgraduNadbiskupske klasične gimnazije u Zadru danas je na prigodnojsvečanosti blagoslovio i otvorio zadarski nadbiskup msgr. IvanPrenđa.
ZADAR, , 18. svibnja 2005. (Hina) - Proširenu i obnovljenu zgradu Nadbiskupske klasične gimnazije u Zadru danas je na prigodnoj svečanosti blagoslovio i otvorio zadarski nadbiskup msgr. Ivan Prenđa.

U taj je projekt utrošeno ukupno 30 milijuna kuna.

Oko 70 posto sredstava dala su Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, a 30 posto sredstava Zadrskoj nadbiskupiji darovale su razne ustanove, gradovi Zagreb i Zadar, Zadarska županija, nadbiskupije iz Hrvatske i svijeta te drugi donatori.

Nadbiskupska klasična gimnazija u Zadru odsad ima više suvremeno opremljenih učinonica nego prije, te modernu športsku dvoranu.

Svečanosti su, uz predstavnike Crkve, bili nazočni brojni gosti, među ostalim, predstavnici dva ministarstva koja su sudjelovala u tom projektu, zagrebačka i zadarska gradonačelnica, Vlasta Pavić i Ana Lovrin te zadarski župan Ivo Grbić.

Svi govornici na svečanosti posebice su podsjetili da je zadarska Nadbiskupska klasična gimnazija najstarija odgojno-obrazovna ustanova u Zadru i jedna od najstarijih u Hrvatskoj, te da će i dalje biti moralni i duhovni primjer u zadarskom, ali i hrvatskom odgojno-obrazovnom sustavu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙