FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi Vinodolski preuzeo zastavu FECC-a

MALTA/NOVI VINODOLSKI, 4. lipnja 2005. (Hina) - Predstavnici NovogVinodolskog večeras su na svečanosti na Malti preuzeli zastavuFederacije europskih karnevalskih gradova (FECC), čijoj ćekonferenciji biti domaćini iduće godine.
MALTA/NOVI VINODOLSKI, 4. lipnja 2005. (Hina) - Predstavnici Novog Vinodolskog večeras su na svečanosti na Malti preuzeli zastavu Federacije europskih karnevalskih gradova (FECC), čijoj će konferenciji biti domaćini iduće godine.

U izaslanstvu koje boravi na Malti, su predstavnici turističkih i karnevalskih gradova Rijeke, Opatije, Senja i Novog Vinodolskog.

Na večerašnjoj svečanosti oni su predstavili svoje turističke mogućnosti i tradiciju na ovom dijelu hrvatskog Primorja, a Novljani su posebice predstavili svoju tradiciju zimskog karnevalskog običaja, dugu više stoljeća, te 30-tak godina dugu tradiciju Međunarodnog ljetnog karnevala.

Ta kulturno-zabavna priredba, što se organizira sredinom srpnja, redovito okupi oko dvije do tri tisuće domaćih i stranih sudionika u šarenim maskiranim skupinama i s tradicijskim glazbalima.

Na večerašnjoj konferenciji Federacije europskih karnevalskih gradova bilo je oko 500 sudionika iz 50 zemalja odnosno gradova Europe u kojima se gaji tradicija karnevala.

Takav će sastav i broj sudionika FECC-a ugostiti iduće godine Novljani u svome gradu.

Na Malti su se predstavili i vinari vukovarskog VUPIK-a, koji su prije 13 godina počeli, kao ratni stradalnici i prognanici, obradom vinorodnih predjela u zaleđu Novog Vinodolskog, te tvrtka "Žabica" d.o.o. također iz Novog Vinodolskog, svojim ribljim prerađevinama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙