FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić primio izaslanstvo Židovske kulturne scene "Bejahad"

ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićprimio je danas predstavnike Židovske kulturne scene "Bejahad" upovodu održavanja kulturne manifestacije na otoku Hvaru, na kojoj ćese, od 24. rujna do 1. listopada, okupiti velik broj Židova iz državanastalih raspadom Jugoslavije, drugih europskih zemalja, SAD-a iIzraela.
ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je danas predstavnike Židovske kulturne scene "Bejahad" u povodu održavanja kulturne manifestacije na otoku Hvaru, na kojoj će se, od 24. rujna do 1. listopada, okupiti velik broj Židova iz država nastalih raspadom Jugoslavije, drugih europskih zemalja, SAD-a i Izraela.

Predsjednik Mesić pritom je istaknuo važnost programa kojeg realizira Židovska kulturna scena "Bejahad", ne samo za Židovsku zajednicu u Hrvatskoj, nego i za promociju Hrvatske u svijetu, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

Posebni gosti "Bejahada" ove godine će biti Židovski kulturni centar iz Amsterdama i SKD "Prosvjeta" iz Zagreba, uz već redovite goste, kulturne djelatnike, među kojima su Gyorgy Konrad iz Budimpešte, Diana Pinto iz Pariza, Fania Oz-Salzberger iz Haife i David Albahari iz Calgarya.

Članovi izaslanstva koji su danas bili u posjeti kod Predsjednika Republike i upoznali ga s pripremama manifestacije "Bejahad", koja će se po šesti put održati na Hvaru, su Vladimir Šalamon, dr. Ivo Goldstein, Sonja Samokovlija i Blaženka Vrdoljak- Šalamon.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙