FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenske izvoznike brine pad njihovih "brandova" u Hrvatskoj

LJUBLJANA, 15. lipnja 2005. (Hina) - Slovenski izvoznici zabrinuti supadom ugleda njihovih "brandova" na hrvatskom tržištu, što su ihpokazala zadnja istraživanja, te upozoravaju i na potrebu jačepromotivne djelatnosti i ulogu dobrih međudržavnih odnosa na povoljnugospodarsku klimu.
LJUBLJANA, 15. lipnja 2005. (Hina) - Slovenski izvoznici zabrinuti su padom ugleda njihovih "brandova" na hrvatskom tržištu, što su ih pokazala zadnja istraživanja, te upozoravaju i na potrebu jače promotivne djelatnosti i ulogu dobrih međudržavnih odnosa na povoljnu gospodarsku klimu.

"Nedavni sastanak dviju vlada na Brijunima bio je koristan jer svaka pogrešno posađena lipa (tj. granični incident) ili krivo usmjeren ribarski brod potakne novo nerazumijevanje", rekao je za "Delo" od srijede direktor hrvatske podružnice najvećeg slovenskog trgovačkog lanca "Mercator" Stanko Brodnjak, komentirajući najnovije istraživanje javnog mišljenja prema kojemu je naklonjenost hrvatske javnosti Sloveniji smanjena s 82 posto u 2001. godini, kad je bila najveća, na sadašnjih 47 posto, te podatke po kojima mnoge ranije afirmirane slovenske marke na hrvatskom tržištu potiskuju hrvatski ili inozemni brandovi.

Kako piše središnji slovenski list, slovenski izvoz u Hrvatsku, koja je peta trgovinska partnerica Slovenije po ostvarenim izvozu, i ove godine raste, ali bi mogao biti i bolji da su ostale na snazi odredbe ugovora o slobodnoj trgovini koji je lani zbog ulaska Slovenije u Europsku uniju prestao važiti.

Osim toga, navodi list, slovenski izvoznici morali bi na hrvatskom tržištu više ulagati u promociju svojih robnih marki, ali se i prilagođavati hrvatskom tržištu u cijenovnom i marketinškom smislu žele li na njemu bolje rezultate.

Relativnoj stagnaciji slovenskog izvoza u Hrvatsku doprinosi, navodi list, i "prilično agresivna" kampanja usmjerena na uvjeravanje kupaca da kupuju hrvatske proizvode ("Kupujmo hrvatsko"), a sličnu akciju u Sloveniji pripremaju uskoro i slovenski proizvođači kako bi potakli prodaju svojih proizvoda, piše list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙