FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolski sud naredio puštanje iz zatvora čelnika Batasune

MADRID, 27. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Španjolski nacionalni sudnaredio je u petak puštanje iz zatvora Arnalda Otegija, čelnikazabranjene baskijske separatističke stranke Batasuna uz jamčevinu od400.000 eura, samo dan nakon što je uhićen pod optužbom da pripadaoružanoj skupini ETA-i.
MADRID, 27. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Španjolski nacionalni sud naredio je u petak puštanje iz zatvora Arnalda Otegija, čelnika zabranjene baskijske separatističke stranke Batasuna uz jamčevinu od 400.000 eura, samo dan nakon što je uhićen pod optužbom da pripada oružanoj skupini ETA-i.

Sudac Fernando Grande-Marlaska potpisao je odluku o Otegijevom puštanju nakon što su njegovi odvjetnici na sud donijeli drugu polovicu jamčevine, objavili su mediji. Prvu polovicu platili su u četvrtak.

Očekuje se da će Otegi biti pušten iz madridskog zatvora Soto del Real čim tamo stigne sudska odluka. Mediji prenose da će se sudu morati javljati dvaput tjedno i neće smjeti napuštati zemlju.

Odluka o puštanju Otegija uslijedila je nakon eksplozije dviju bombi u noći s četvrtka na petak na željezničkoj postaji baskijskog grada Barakalde. Eksplozije, u kojima je pričinjena materijalna šteta ali nitko nije stradao, tumače se kao odgovor na Otegijevo uhićenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙