FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Brodsko-posavskoj županiji oko 30 posto glasova listi koju predvodi HSS i onoj HDZ-a

SLAVONSKI BROD, 16. svibnja 2005. (Hina) - Prema prvim neslužbenim iprivremenim rezultatima na izborima za Županijsku skupštinuBrodsko-posavske županije vodi koalicijska lista HSS-SDP-HNS-DSSR saosvojenih oko 30 posto glasova i 19 vijećničkih mandata, a druga jelista HDZ-a s nešto manje od 30 posto glasova i 18 vijećničkihmandata.
SLAVONSKI BROD, 16. svibnja 2005. (Hina) - Prema prvim neslužbenim i privremenim rezultatima na izborima za Županijsku skupštinu Brodsko-posavske županije vodi koalicijska lista HSS-SDP-HNS-DSSR sa osvojenih oko 30 posto glasova i 19 vijećničkih mandata, a druga je lista HDZ-a s nešto manje od 30 posto glasova i 18 vijećničkih mandata.

U Županijsku skupštinu ući će i kandidat s liste HSP-a koja je osvojila oko 10 posto glasova i šest vijećničkih mjesta, slijedi lista Hrvatskog bloka s osvojenih devet posto glasova i pet vijećničkih mjesta. Lista HSLS-a osvojila je oko šest posto glasova i pripast će joj tri vijećnička mjesta.

Prema prvim podacima izborni prag nisu prešle Nezavisna županijska lista Josipa Mikšića, Hrvatske stranke umirovljenika, Demokratskog centra, Hrvatskog istinskog preporoda i Liberalne stranke.

Na izborima za Gradsko vijeće Slavonskog Broda najviše glasova 24,5 posto osvojila je koalicijska lista SDP-HNS-HSS-DSSR ili osam vijećničkih mandata. Šest mandata osvojila je koalicijska lista HDZ-HKDU-HPS-a sa 18 posto glasova, Hrvatski blok i Hrvatski demokršćani osvojili su oko 16 posto glasova i pet vijećničkih mjesta. Po tri mjesta osvojili su HSLS sa 11 posto i HSP s 10 posto glasova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙