FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: U protekle četiri godine više od 2.500 požara na otvorenom prostoru

ŠIBENIK, 2. lipnja 2005. (Hina) - Šibenski vatrogasci intervenirali suna više od 4.300 različitih događaja na području Šibensko-kninskežupanije u razdoblju od 2001. do 2004. godine, od čega su u više od 2.550 slučajeva gasili požare na otvorenom prostoru, istaknuo je danasžupanijski vatrogasni zapovjednik Dražen Slavica na skupštiniŽupanijske vatrogasne zajednice.
ŠIBENIK, 2. lipnja 2005. (Hina) - Šibenski vatrogasci intervenirali su na više od 4.300 različitih događaja na području Šibensko-kninske županije u razdoblju od 2001. do 2004. godine, od čega su u više od 2.550 slučajeva gasili požare na otvorenom prostoru, istaknuo je danas županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Slavica na skupštini Županijske vatrogasne zajednice.

U gašenju požara u tom je razdoblju sudjelovalo 28. 229 gasitelja, među kojima je oko 15 tisuća profesionalnih, dok su ostalo pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava i građani, kojima su u ljetnim mjeseci pomagali i pripadnici Hrvatske vojske i Civilne zaštite, kao i zrakoplovi Državne intervencijske postrojbe za brzo djelovanje (DIP).

Slavica je dodao kako je najveći broj intervencija, 1. 480, zabilježeno 2003. godine, te posebno upozorio na problem učestalog paljenja smeća i nelegalne deponije širom županije.

Ustvrdio je da ovu sezonu šibenski vatrogasci dočekuju spremni, te naglasio da su pojačane mjere zaštite od požara, koje se provode od 15. lipnja do 15. rujna, već lani dale dobre rezultate.

Šibenski vatrogasci, kazao je Slavica, u protekle su četri godine, sudjelovali u gašenju požara i u drugim hrvatskim županijama, od Učke do dubrovačkog priobalja.

Dosadašnji i novi predsjednik Županijske vatrogasne zajednice, Željko Čoga, upozorio je na problem osipanja članstva u 17 županijskih DVD-a.

"Od 650 evidentiranih članova u tim društvima, danas možemo računati na oko 360 operativaca. Razlozi opadanja interesa za dobrovoljno vatrogastvo su učestalost intervencija i dugotrajna sanacija požarišta, bolja mogućnost zarade u drugim djelatnostima, te nedostatak materijalnih i financijskih sredstava u vatrogasnim organizacijama", ocijenio je Čoga.

Dodao je, da na području županije danas djeluju tri profesionalne javne vatrogasne postrojbe i jedna industrijska, koje raspolažu s 86 vatrogasnih vozila različitih tipova i namjena. Kao jedan od najvažnijih zadataka u idućem četverogodišnjem razdoblju Čoga je izdvojio izgradnju novog vatrogasnog doma u šibenskom gradskom predjelu Bioci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙