FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: Gradsko vijeće nije utemeljeno

KARLOVAC, 14. lipnja 2005. (Hina) - Za danas zakazana utemeljiteljskasjednica karlovačkog Gradskog vijeća nije održana jer se od 27vijećnika sjednici odazvalo samo 12, te će se sljedeća sjednicazakazati u roku od 15 dana, rekao je predstojnik Ureda državne upraveŽeljko Spudić.
KARLOVAC, 14. lipnja 2005. (Hina) - Za danas zakazana utemeljiteljska sjednica karlovačkog Gradskog vijeća nije održana jer se od 27 vijećnika sjednici odazvalo samo 12, te će se sljedeća sjednica zakazati u roku od 15 dana, rekao je predstojnik Ureda državne uprave Željko Spudić.

Sjednici se odazvalo svih deset vijećnika s liste HDZ-HSLS-DC, te dva iz HSP-a , a da bi se Gradsko vijeće moglo formirati, potrebna su bila još dva vijećnika.

Nositelj Nezavisne liste Dubravko Delić (dva vijećnika) novinarima je kazao da je predsjednik HSU-a Ivan Tudić sinoć završio u bolnici u predinfarktnom stanju te da je, prema njegovim saznanjima, razlog tomu "preveliki pritisak na vijećnike HSU-a kojoj će se političkoj opciji prikloniti".

Kandidat za gradonačelnika Dario Janković (SDP) također se obratio novinarima u ime liste SDP-HSS-LS, te HNS-a kazavši da je "na Tudića HDZ vršio pritisak koji ima sve elemente harange".

Poslije izbora Nezavisna lista Dubravka Delića i HSU potpisali su sporazum o suradnji, ali, po riječima Dubravka Delića, dva vijećnika s njegove liste neće svoj glas dati ni jednoj koaliciji. Dodao je da su se na to odlučili jer ni koalicija na čelu s HDZ-om, niti ona na čelu sa SDP-om, nisu prihvatile "širi politički dogovor za Karlovac".

Na lokalnim izborima za karlovačko Gradsko vijeće koalicija na čelu s HDZ-om dobila je deset vijećnika, koalicija na čelu s SDP-om također deset, te po dva HSP, Nezavisna lista Dubravka Delića i HSU, a jedan mandat pripao je HNS-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙