FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZABA: nastavak rasta stambenog kreditiranja

ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Zagrebačka banka (ZABA) je u prvih petmjeseci ove godine odobrila kredita u ukupnom iznosu od 2,73 milijardekuna, od čega se 800 milijuna kuna odnosi na stambene kredite, čime jeukupni iznos stambenih kredita u ZABA-i dosegnuo iznos od 9 milijardikuna, kazao je na današnjem susretu s novinarima član Uprave ZABA-eTomica Pustišek.
ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Zagrebačka banka (ZABA) je u prvih pet mjeseci ove godine odobrila kredita u ukupnom iznosu od 2,73 milijarde kuna, od čega se 800 milijuna kuna odnosi na stambene kredite, čime je ukupni iznos stambenih kredita u ZABA-i dosegnuo iznos od 9 milijardi kuna, kazao je na današnjem susretu s novinarima član Uprave ZABA-e Tomica Pustišek.

Iznos novoodobrenih kredita do kraja svibnja značajno je povećan u odnosu na prvih pet mjeseci lani, kada je odobreno kredita u iznosu od 2,1 milijarde kuna, rekao je Pustišek. Očekuje da će 2005. u poslovanju s građanima biti barem podjednako dobra kao i 2004., usprkos mjerama Hrvatske narodne banke (HNB) usmjerenim na ograničavanje rasta inoduga te pad potrošnje.

Povećanje poslovanja s građanima trebalo bi donijeti i smanjenje kamatnih stopa, što je usporeno promjenama monetarnih okvira, koji su povećali troškove bankama. Zbog toga se kamatne stope sigurno neće značajnije smanjivati, već će banke rast pokušati ostvariti novim proizvodima, ocijenio je Pustišek.

ZABA je tako danas predstavila novi stambeno-kreditni program "Dom po mom", koji obuhvaća stambeni kredit, kredit za opremanje stambenog prostora te niz nebankarskih usluga potrebnih za realizaciju kredita, namijenjen postojećim i budućim korisnicima stambenih kredita ZABA-e.

Program "Dom po mom" tako uključuje i mogućnost procjene i posredovanje ZABA-ine tvrtke za poslovanje nekretninama ZANE, osiguranje imovine i kućanstva u Allianzu te popuste na proizvode za opremanje stambenog prostora u oko 110 prodajnih mjesta u Hrvatskoj.

Kamatne stope na stambene kredite u okviru tog programa snižene su u prosjeku za oko 0,6 postotnih bodova. Tako kamatna stopa na stambeni kredit za mlade (do 40 godina) vezan uz švicarski franak iznosi 4,5 posto godišnje, a na standardni kredit 5,9 posto. U eurima kamatna stopa na kredit za mlade iznosi 5,9 posto, a za ostale 6,3 posto.

Krediti se u pravilu odobravaju do iznosa od 250 tisuća eura, na rok otplate do 30 godina, uz mogućnost počeka otplate od 12 mjeseci.

Kamatna stopa za kredit za opremanje stambenog prostora pak iznosi 6,9 posto, maksimalni iznos je 25 tisuća eura, a rok otplate 84 mjeseca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙