FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Atentat auto bombom u Kašmiru: Najmanje 12 mrtvih, 80 ranjenih

PULWAMA, 13. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Najmanje 12 osoba je poginulo, a80 je ranjeno u ponedjeljak u atentatu automobilom bombom koji sepripisuje islamističkim pobunjenicima, nedaleko od srednje škole najugu indijskog Kašmira koji je poprište separatističke pobune,izvijestili su policija i vojska.
PULWAMA, 13. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Najmanje 12 osoba je poginulo, a 80 je ranjeno u ponedjeljak u atentatu automobilom bombom koji se pripisuje islamističkim pobunjenicima, nedaleko od srednje škole na jugu indijskog Kašmira koji je poprište separatističke pobune, izvijestili su policija i vojska.

Eksplozija se dogodila u Pulwami, 30 kilometara južno od ljetne prijestolnice indijskog Kašmira Srinagara, oko 11.00 sati po lokalnom vremenu, u vrijeme kada je na ulicama bilo puno ljudi.

"Dvanaest osoba je poginulo, a više od 80 je ranjeno", rekao je glasnogovornik policije objavljujući najnovije podatke o broju žrtava koji je rastao iz sata u sat. Šest je osoba umrlo na licu mjesta, a šest na putu u bolnicu u Srinagaru.

Zasad još nitko nije preuzeo odgovornost za napad.

Nakon eksplozije, počeli su se okupljati ljutiti građani koji su optuživali vladu da je prouzročila napad, a policiju da nije na vrijeme prevezla ozlijeđene u bolnicu. Policija je rastjerala mnoštvo suzavcem i pucajući u zrak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙