FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mbabane: Kralj Svazija Mswati vjenčao se s dvanaestom suprugom

MBABANE , 13. lipnja 2005. (Hina) - Kralj Svazija Mswati III ovog jevikenda oženio 18-godišnju bivšu finalisticu za izbor Miss TeenSvazija, Nothando Dube, koja će postati dvanaestom suprugom kraljaMswatija, nepuna dva tjedna nakon što je oženio svoju jedanaestusuprugu, 20-godišnju Nolichwom Nteneso, izvijestili su mediji u tojafričkoj kraljevini.
MBABANE , 13. lipnja 2005. (Hina) - Kralj Svazija Mswati III ovog je vikenda oženio 18-godišnju bivšu finalisticu za izbor Miss Teen Svazija, Nothando Dube, koja će postati dvanaestom suprugom kralja Mswatija, nepuna dva tjedna nakon što je oženio svoju jedanaestu suprugu, 20-godišnju Nolichwom Nteneso, izvijestili su mediji u toj afričkoj kraljevini.

Nothando Dube izabrana je za Mswatijevu zaručnicu nakon prošlogodišnjeg plesa, važnog događaja na kojemu se okupi nekoliko tisuća udavača koje plešu u čast Kraljice majke i tijekom kojega Mswati bira zaručnice.

Nedjeljno izdanje "The Times of Swazi" prenijelo je izjavu Mswatijeva premijera Jima Game koji je izvijestio da su se Dube i Mswati vjenčali u subotu navečer, no službeni Mbabane nije u ponedjeljak potvrdio informaciju o vjenčanju, već je izvijestio o kraljevu putovanju u inozemstvo.

37-godišnjeg Mswatija kritiziraju jer troši novac na luksuzne automobile dok se većina stanovnika jednomilijunske države bori s nedostatkom hrane i problemom najvećeg broja zaraženih virusom HIV-a u svijetu.

U Svaziju je zabranjeno djelovanje političkih stranaka, a kralj odluke donosi nakon konzultiranja s narodom. U biografiji Mswatijeva oca Sobhuze iz 1973. stoji da je imao 45 žena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙