FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pobjeda stranke koja se zalaže za neovisnost Tajvana

TAIPEI, 14. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Demokratska progresističkastranka (DPP) koja se zalaže za neovisnost Tajvana pobjedila je usubotu na izborima nakon kojih će se morati posvetiti ustavnimreformama, pokazali su službeni rezultati.
TAIPEI, 14. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Demokratska progresistička stranka (DPP) koja se zalaže za neovisnost Tajvana pobjedila je u subotu na izborima nakon kojih će se morati posvetiti ustavnim reformama, pokazali su službeni rezultati.

DPP je osvojila 1,64 milijuna glasova, dok je njezin najveći protivnik Kuomintang (KMT), pristalica približavanja Kini, osvojio 1,5 milijuna glasova, objavilo je Središnje izborno povjerenstvo.

Tajvanska stranka za solidarnost (TSU), osvojila je 273.147 glasova, a Stranka za narod 236.716.

Ovi se rezultati ne slažu s predviđanjima nekolicine promatrača koji su vjerovali da će DPP biti poražena poslije pada popularnosti uzrokovanog povijesnim posjetima Kini dviju glavnih protivničkih stranaka.

Na izborima se biralo 300 članova Nacionalne skupštine koja će zasjedati samo mjesec dana kako bi raspravljala o ustavnim amandmanima. Na izbore je izašlo 16,7 milijuna od ukupno 23 milijuna Tajvanaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙