FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Anketa: Talijani ne žele povratak lire

RIM, 11. lipnja 2005. (Hina/AR) - Čak 89 posto Talijana ne želipovratak lire, objavila je danas udruga za zaštitu potrošača, Adusbef,pozivajući se na rezultat ankete provedene na uzorku od 1.463građana.
RIM, 11. lipnja 2005. (Hina/AR) - Čak 89 posto Talijana ne želi povratak lire, objavila je danas udruga za zaštitu potrošača, Adusbef, pozivajući se na rezultat ankete provedene na uzorku od 1.463 građana.

Ispitivanje javnog mišljenja pokazalo je da 40 posto potrošača za poskupljenja koja su nastala prelaskom s lire na euro optužuje trgovce i njihovo spekuliranje prilikom prelaska na jedinstvenu europsku monetu.

Na predloženu tvrdnju - "za skupoću je kriv euro, dakle vratimo se liri" samo je 11,1 posto potrošaća odgovorilo potvrdno.

Prema tim rezultatima može se zaključiti kako je Sjeverna liga u krivu kada je predlagala povratak na liru optužujući euro za poskupljenja u Italiji. Čelnici Sjeverne lige čak su predlagali održavanje referenduma o povratku lire, ali je očito da bi doživjeli poraz.

Ostali političari, pa čak i oni iz desnog centra koji su kritizirali način uvođenja jedinstvene europske monete, kao što je sadašnji potpredsjednik vlade i bivši ministar ekonomije Giulio Tremonti, drže da bi povratak na liru bio ludost. To bi, rekao je drugi potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova Gianfranco Fini, koštalo Italiju strašno mnogo. Sjeverna liga je čak predlagala da se vraćena lira poveže s dolarom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙