FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: radionica o planu razvoja grada

KARLOVAC, 10. lipnja 2005. (Hina) - Očuvati postojeće gospodarstvo,izgraditi poslovne zone i revalorizirati turističke potencijaleKarlovca, temeljne su odrednice plana privlačenja ulagača, zaključenoje na radionici "Program twinninga" iz Projekta reforme lokalnesamouprave koji u Hrvatskoj financira USAID, a provodi UrbanInstitute, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u povoduzavršetka treće radionice.
KARLOVAC, 10. lipnja 2005. (Hina) - Očuvati postojeće gospodarstvo, izgraditi poslovne zone i revalorizirati turističke potencijale Karlovca, temeljne su odrednice plana privlačenja ulagača, zaključeno je na radionici "Program twinninga" iz Projekta reforme lokalne samouprave koji u Hrvatskoj financira USAID, a provodi Urban Institute, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u povodu završetka treće radionice.

Radionica se odvijala ovoga tjedna u Gradskoj upravi, a cilj joj je bio da dužnosnici Karlovca i Kansas Citya (SAD) razmjenom iskustava pomognu u izradi strateškog plana razvoja Karlovca.

Program twinning između dvaju gradova započeo je u studenom 2004. godine i trajat će 18 mjeseci. Dosad su organizirane tri radionice, a četvrta je planirana za rujan u Kansas Cityju.

Kansas City bio je početkom 80-tih godina "grad na umoru, s odljevom stanovništva, rastom nezaposlenosti i gospodarskim zaostajanjem", rekao je Bob Roddy, pomoćnik okružnog upravitelja okruga Wyandotte County savezne države Kansas.

Upravo pozitivna razvojna iskustva oživjelog Kansas Cityja želimo prenijeti kroz twinning program prijateljskom gradu Karlovcu, dodao je Roddy.

Daniela Kissova, voditeljica Programa Međunarodno udruženje gradskih/okružnih upravitelja (ICMA), rekla je da je postignuta "zavidna sinergija u izradi vizije 10-godišnjeg razvoja Karlovca", spomenuvši primjere poput definirane rekreacijske zone ili prenamjene bivših vojnih objekata u stambene i poslovne zone.

Provedu li se vizije iz twinning programa, Karlovac će u cjelini postati "brand za privlačenje ulagača", rekao je Dario Janković, pročelnik Upravnog odjela za proračun i financije Grada Karlovca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙