FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU pokreće program obuke iračkih kadrova

BAGDAD , 10. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Europska unija do 1. srpnjapokrenut će program čiji će cilj biti obuka nekoliko stotina iračkihpolicajaca, sudaca i zatvorskih čuvara, kako bi se Iračanima pomoglo unjihovim naporima da se zemlja stabilizira i obnovi.
BAGDAD , 10. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Europska unija do 1. srpnja pokrenut će program čiji će cilj biti obuka nekoliko stotina iračkih policajaca, sudaca i zatvorskih čuvara, kako bi se Iračanima pomoglo u njihovim naporima da se zemlja stabilizira i obnovi.

"Iračke vlasti pozvale su nas da im, što je prije moguće, pomognemo pokrenuti plan obuke kadrova pod nazivom EUJUSTLEX te se nadamo da ćemo u tomu i uspjeti do završetka međunarodne konferencije" koja bi se trebala održati u Bruxellesu 22. lipnja, kaže se u priopćenju što ga je potpisao Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana.

Solana je u četvrtak u društvu luksemburškog ministra vanjskih poslova Jeana Asselborna, čija je zemlja do kraja lipnja predsjedavateljica EU-a, posjetio Bagdad. S njima su bili britanski minstar vanjskih poslova Jack Straw i europska povjerenica za vanjske odnose Benita Ferrero-Waldner. Ovaj posjet europskog izaslanstva bez presedana, pozdravio je irački predsjednik Džalal Talabani, kazavši kako u tome posjetu vidi "znak potpore" njegovoj zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙