FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Visoko izaslanstvo EU-a boravilo u Iraku

BAGDAD, 9. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Visoko izaslanstvo EU-anenajavljeno je u četvrtak stiglo u Bagdad kako bi razgovaralo oplanovima za konferenciju o Iraku, koja se 22. lipnja treba održati uBruxellesu.
BAGDAD, 9. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Visoko izaslanstvo EU-a nenajavljeno je u četvrtak stiglo u Bagdad kako bi razgovaralo o planovima za konferenciju o Iraku, koja se 22. lipnja treba održati u Bruxellesu.

U izaslanstvu su visoki predstavnik EU-a za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana i povjerenica EK za vanjske poslove Benita Ferrero-Waldner, te luksemburški ministar vanjskih poslova Jean Asselborn i njegov britanski kolega Jack Straw, sadašnji i budući predsjedatelji Vijeća ministara EU-a.

Tijekom poludnevnog boravka u Bagdadu izaslanstvo je razgovaralo s predsjednikom, premijerom i ministrom vanjskih poslova Iraka.

Na konferenciji pod supredsjedanjem SAD-a i EU-a trebali bi sudjelovati predstavnici 85 zemalja, a cilj skupa je omogućiti Iraku, kojeg će zastupati čak 40 predstavnika, izravne razgovore s donatorima i ulagačima u planirane projekte obnove i sigurnosti u zemlji.

EU je ove godine Iraku namijenila 200 milijuna eura pomoći koju će usmjeriti na projekte koje bi Irak trebao precizirati na konferenciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙