FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rast dobiti HVB Splitske banke u prvom kvartalu 88 posto

ZAGREB, 9. lipnja 2005. (Hina) - Hina- Financijski servis
ZAGREB, 9. lipnja 2005. (Hina) - Hina- Financijski servis

Rast dobiti HVB Splitske banke u prvom kvartalu 88 posto

HVB Splitska banka je u prvom tromjesečju ove godine ostvarila neto dobit u iznosu od 75,1 milijun kuna, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja porast od 88 posto, objavili su danas iz te banke.

Bruto dobit HVB Splitske banke je na kraju prvog tromjesečja premašila 89 milijuna kuna, odnosno ostvaren je rast od gotovo 75 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Aktiva banke je pak na kraju ožujka iznosila 21,8 milijardi kuna, što predstavlja 9,58 postotni tržišni udio, ističu iz te banke.

Ukupni su krediti iznosili 12,9 milijardi kuna i porasli su za 8,9 posto, pri čemu u HVB Splitskoj banci posebno ističu porast kredita domaćim pravnim osobama za milijardu kuna ili 16,5 posto. Rast kreditiranja građana u prvom kvartalu ove godine obilježavaju stambeni krediti, koji su porasli za 7,8 posto.

Plasmani trgovačkim društvima pak u prvom kvartalu bilježe rast od 322 milijuna kuna ili 6,7 posto.

Ukupni depoziti HVB Splitske banke na kraju su ožujka bili gotovo 11 milijardi kuna, što predstavlja porast od 5,7 posto.

Ukupni prihodi HVB Splitske banke premašili su u prvom tromjesečju 195 milijuna kuna, pri čemu su kamatni prihodi rasli za 19 posto, dok su prihodi od naknada i provizija bili viši za 5,4 posto u odnosu na isto razdoblje 2004. godine.

Troškovi poslovanja istodobno su iznosili 105,7 milijuna kuna i povećani su za 6,7 posto u odnosu na prethodnu godinu, prije svega kao rezultat organskog rasta u protekloj godini u kojoj je Banka otvorila 32 nove poslovnice, kažu u HVB Splitskoj banci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙