FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PBZ Grupa: neto dobit u prvom kvartalu 199,6 mln kn

ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Grupa Privredne banke Zagreb (PBZ),prema konsolidiranom nerevidiranom financijskom izvješću, u prvomtromjesečju ove godine ostvarila je dobit prije oporezivanja u iznosuod 250,3 milijuna kuna, što je 5,5 posto više nego u istom razdobljuprošle godine, objavili su danas iz PBZ-a.
ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Grupa Privredne banke Zagreb (PBZ), prema konsolidiranom nerevidiranom financijskom izvješću, u prvom tromjesečju ove godine ostvarila je dobit prije oporezivanja u iznosu od 250,3 milijuna kuna, što je 5,5 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, objavili su danas iz PBZ-a.

Grupa je ostvarila neto dobit u iznosu od 199,6 milijuna kuna ili 10,5 posto veću u odnosu na dobit iz prvom tromjesečja lani, kada je neto dobit iznosila 180,5 milijuna kuna.

Ukupna bilanca Grupe povećana je s 41,9 milijardi kuna na 44,8 milijardi kuna, odnosno za gotovo 7 posto, a najveće povećanje na strani aktive zabilježeno je u zajmovima i predujmovima klijentima u iznosu od 1,6 milijardi kuna.

Na strani pasive pak najveće povećanje se bilježi u depozitima klijenata, i to u iznosu od 2,6 milijardi.

Kapital i rezerve Grupe povećane su za 519 milijuna i na kraju ožujka ove godine iznosili su 4,5 milijardi kuna.

PBZ Grupa je u prvom tromjesečju povećala i kamatne prihode, i to za 2,8 posto na 600,2 milijuna kuna, dok su kamatni rashodi, u iznosu od 230,5 milijuna kuna, ostali gotovo nepromijenjeni u odnosu na one iz prvog tromjesečja 2004 godine.

Istovremeno, neto prihodi od naknada i provizija bilježe blago smanjenje od 1,5 posto, na 147,2 milijuna kuna.

Neto operativna dobit Grupe povećana je za 13,2 milijuna kuna, odnosno 2,3 posto te je na kraju prvog tromjesečja iznosila 600,1 milijun kuna.

Uz Privrednu banku Zagreb, Grupu PBZ čine Međimurska banka, PBZ American Express, PBZ Leasing, PBZ Invest, PBZ Stambena štedionica, PBZ Nekretnine te PBZ Croatia osiguranje, društvo za upravljanje mirovinskim fondom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙