FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HPB: dobit prije oporezivanja 62,4 milijuna kuna

ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Financijski servis
ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Financijski servis

HPB: dobit prije oporezivanja 62,4 milijuna kuna

Hrvatska poštanska banka (HPB) u prva je tri mjeseca ove godine, prema nerevidiranim podacima, ostvarila dobit prije oporezivanja u iznosu od 62,4 milijuna kuna te zabilježila rast aktive za 6,2 posto, na 6 milijardi kuna, izvjestili su danas iz te banke.

U priopćenju se navodi da je na danas održanoj Glavnoj skupštini HPB-a odlučeno da se od prošlogodišnjih 58,8 milijuna kuna neto dobiti najveći dio, odnosno 55,9 milijuna kuna rasporedi u zadržanu dobit. Preostalih 2,9 milijuna kuna prošlogodišnje dobiti bit će odlukom Skupštine raspoređeno u zakonske rezerve.

HPB je naime u 2004. godini ostvarila neto dobit u iznosu od 58,8 milijuna kuna, uz rast poslovnih prihoda za 17,9 posto.

Uz ostalo, na današnjoj je skupštini umjesto dosadašnjeg člana Branka Jakušića, u Nadzorni odbor imenovan Jadranko Mijalić.

U priopćenju sa skupštine navodi se i kako je HPB na kraju prošle godine, s ukupnom aktivnom u iznosu od 5,5 milijardi kuna zauzimala 2,4 posto udjela na tržištu te osmo mjesto među hrvatskim bankama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙