FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BSD: Neto dobit u prvom tromjesečju 701 tisuća kuna

ZAGREB, 27. svibnja 2005. (Hina) - Neto dobit BankeSplitsko-dalmatinske (BSD) u prva tri mjeseca ove godine iznosila je701 tisuću kuna, dok je lani u isto vrijeme poslovala s gubitkom,izvijestili su danas iz te banke.
ZAGREB, 27. svibnja 2005. (Hina) - Neto dobit Banke Splitsko-dalmatinske (BSD) u prva tri mjeseca ove godine iznosila je 701 tisuću kuna, dok je lani u isto vrijeme poslovala s gubitkom, izvijestili su danas iz te banke.

U prvom ovogodišnjem kvartalu ostvarena je dobit po dionici od 2,5 kune. Aktiva banke porasla je u prva tri mjeseva više od 5 milijuna kuna, što je 3,4 posto povećanje u odnosu na poečtak godine.

Najveći dio poslovanja banka ostvaruje sa stanovništvom, pri čemu su najvažnija skupina umirovljenici, napominje se u priopćenju.

Banka očekuje i porast poslovanja s poduzećima, sukladno dokapitalizaciji koja je planirana za ovu godinu u iznosu od 10 milijuna kuna, nakon čega bi ukupni kapital banke na kraju godine trebao iznositi oko 40 milijuna kuna.

BSD osnovana je 1992. godine. Pojedinačno najveći dioničar je splitski poduzetnik Juroslav Buljubašić sa 48,12 postotnim dioničkim udjelom.

Dionice društva kotiraju u Tržištu javnih dioničkih društava Zagrebačke burze i u Slobodnom tržištu Varaždinske burze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙