FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pred Vladom uskoro nacrt nacionalne razvojne strategije

ŠIBENIK, 3. lipnja 2005. (Hina) - Vlada bi u srpnju ili kolovozu moglapredstaviti nacrt nacionalne razvojne strategije, uskoro će seekipirati Agencija za promicanje izvoza i ulaganja, a poticajipoduzetnicima preko programa Ministarstva gospodarstva, rada ipoduzetništva više neće biti ograničeni na maksimalan iznos od 80tisuća kuna, već će se određivati prema potrebama poduzetnika,najavljeno je na današnjem devetom Nacionalnom savjetovanju ogospodarstvu i poduzetništvu u Šibeniku.
ŠIBENIK, 3. lipnja 2005. (Hina) - Vlada bi u srpnju ili kolovozu mogla predstaviti nacrt nacionalne razvojne strategije, uskoro će se ekipirati Agencija za promicanje izvoza i ulaganja, a poticaji poduzetnicima preko programa Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva više neće biti ograničeni na maksimalan iznos od 80 tisuća kuna, već će se određivati prema potrebama poduzetnika, najavljeno je na današnjem devetom Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu u Šibeniku.

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec ustvrdio je da, unatoč tome što neki tvrde suprotno, Vlada ima ekonomski program. Riječ je o Predpristupnom ekonomskom programu na osnovi kojeg će se izraditi nacionalna razvojna strategija, čiji će nacrt Vlada, kaže, predstaviti u srpnju ili kolovozu, najavio je.

U idućih mjesec dana bit će ekipirana i Agencija za promicanje izvoza i ulaganja, čiji je zadatak biti servis onima koji žele ulagati u Hrvatsku. Sjednica Upravnog vijeća Agencije održat će se idući tjedan, nakon čega slijedi ekipiranje Agencije, koja bi mogla početi sa radom u narednih mjesec dana, kazao je Polančec.

Najavio je i provođenje reformi u crnoj metalurgiji, brodogradnji i Hrvatskim željeznicama.

Vlada će se i dalje fokusirati na poticanje proizvodnje, izvoza, investicija te razvoja poduzetništva, pri čemu će se istodobno voditi briga o ravnopravnom regionalnom razvoju Hrvatske, istaknuo je Polančec.

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić najavio je da poticaji poduzetnicima preko programa Ministarstva neće više biti ograničeni na maksimalni iznos od 80 tisuća kuna, već će se određivati prema potrebama poduzetnika.

Pokušat će se, kaže, doći do iznosa koji će poduzetniku zbilja pomoći, odnosno poticaji se trebaju prilagoditi pojedinom projektu.

Vukelić je najavio i da će se raskinuti ugovori s onim bankama koje ne provode ugovorene programe poticanja poduzetništva, dodajući kako se radi analiza koliko je koja banka dosada odobrila kredita preko programa Ministarstva.

Najavio je i da će djelatnici Ministarstva početi obilaziti poduzetničke zone kako bi se nadziralo i provjerilo trošenje sredstva.

Lakšem pak i bržem pokretanju zona, kako je istaknuo, pridonijet će i ugovor s Hrvatskom elektroprivredom kojim se ta tvrtka obvezala da će na svoj trošak u sve zone instalirati inicijalni priključak i time olakšati pokretanje posla u njima.

Na dvodnevnom savjetovanju u organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva govorit će se o poticajnim mjerama namijenjenim malom i srednjem poduzetništvu, clusterima, financiranju poduzetništva putem lokalnih garantnih fondova te povezivanju znanosti i proizvodnje s konkretnim primjerima iz prakse.

Sutra će biti biti proglašeni najbolji mali i srednji poduzetnik/ca, najbolji mladi poduzetnik, najbolji izvoznik, najbolja primjenjena inovacija i najbolja poduzetnička zona.

Tijekom savjetovanja Hotelu Ivan u Solarisu danas je dodijeljena plava zastava, međunarodno ekološko priznanje za očuvanje okoliša koje Europska zaklada odgoja za okoliš dodjeljuje plažama i marinama s najvišom kvalitetom turističke ponude baziranom na sigurnosti, čistoći mora i ekološkim standardima, prva takva zastava na području Šibensko-kninske županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙