FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP zatražio provjeru informacije POP TV o uhićenju Gotovine

ZAGREB, 27. svibnja 2005. (Hina) - Nakon što je slovenska televizijaPOP TV večeras objavila nepotvrđenu informaciju da je u Italijiuhićen haški bjegunac Ante Gotovina, hrvatski MUP je od talijanskepolicije zatražio provjeru tih informacija, iako su talijanske vlastiobavijestile haaško Tužiteljstvo da uhićena osoba nije Gotovina.
ZAGREB, 27. svibnja 2005. (Hina) - Nakon što je slovenska televizija POP TV večeras objavila nepotvrđenu informaciju da je u Italiji uhićen haški bjegunac Ante Gotovina, hrvatski MUP je od talijanske policije zatražio provjeru tih informacija, iako su talijanske vlasti obavijestile haaško Tužiteljstvo da uhićena osoba nije Gotovina.

Zamjenik glasnogovornika MUP-a Igor Štefanac rekao je večeras Hini da je MUP, tragom vijesti objavljene na POP TV, putem Interpola od talijanske policije službeno zatražio provjeru te informacije, odnosno je li uhićena osoba uistinu odbjegli general Ante Gotovina, pa sada čeka odgovor.

Glasnogovornica haaškog Tužiteljstva Florence Hartmann rekla je pak Hini kako su talijanske vlasti obavijestile Tužiteljstvo da osoba koja je uhićena nije Gotovina.

Televizijska postaja POP-TV večeras je iz nepotvrđenih izvora javila da su Gotovinu u Italiji uhitile specijalne postrojbe koje djeluju u okviru talijanske policije u južnoj Italiji blizu mjesta Castello di Cisterna 24. ovog mjeseca oko 21 sat.

POP TV je navela kako ta vijest potiče iz anonimnih izvora te da nema službene talijanske potvrde, pa čak ni potvrde "lokalnih izvora" u Italiji.

Slovenska televizija javila je da je, po istom anonimnom izvoru, Gotovina prilikom uhićenja imao talijanski dokument, ali i slovensku putovnicu ili vozačku dozvolu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙