FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 20. svibnja

ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 20. svibnja.
ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 20. svibnja.

ZAGREB - Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (UO HFP) na svojoj će sjednici odlučivati o konačnoj ponudi Europapress Holdinga (EPH) za kupnju splitske Slobodne Dalmacije. Također će odlučivati i o ponudama za kupnju većinskih udjela u tri hotelske tvrtke - splitskom Adriaticu, HTP Korčuli i dubrovačkom Hotelu Maestral, te o prodaji pulske tvrtke Istra d.d. u stečaju. Po završetku sjednice čelni ljudi Upravnog odbora i HFP-a održat će konferenciju za novinare na kojoj će izvijestiti o odlukama s te sjednice (11,30 sati, HFP, Ivana Lučića).

ZAGREB - Hrvatski stočarski centar predstavit će svoje Godišnje izvješće o provedbi i rezultatima uzgojno-selekcijskog rada te Sustav kontrole mlijeka i goveđih trupova u RH za 2004. (10 sati, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Uoči dodjele godišnjih nagrada "Zlatna penkala", koju je ove godine ustanovila Hrvatska turistička zajednica (HTZ) za najbolji inozemni objavljeni tekst, reportažu, prilog ili emisiju o Hrvatskoj i njenoj turističkoj ponudi, predstavnici HTZ-a i Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka održat će prezentaciju o hrvatskom turizmu i konferenciju za novinare. Konferenciji će prisustvovati i 28 inozemnih turističkih novinara, nominiranih za tu nagradu (10 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2). Svečana dodjela nagrada "Zlatna penkala" održat će se u večernjim satima u Ilirskoj dvorani Narodnog doma (19 sati, Opatička 18).

ZAGREB - Fiksni operater, tvrtka Optima Telekom na konferenciji za novinare predstavit će cijene svojih paketa za uslugu predodabira operatera te najaviti početak rada, budući su tijekom ovog tjedna (u srijedu, 18. svibnja) prošli na tehničkom pregledu Hrvatske agencije za telekomunikacije (10 sati, Optima Telekom, Buzin, Bani 75a).

ZAGREB - Kunski depoziti u bankama u Hrvatskoj u prvom tromjesečju 2005. godine bilježe nastavak trenda osjetno sporijeg rasta započet krajem prošle godine, dok se razina deviznih depozita u prva tri mjeseca ove godine blago snizila, uglavnom kao posljedica aprecijacije tečaja kune, pokazuju podaci Hrvatske narodne banke. Ukupni su kunski depoziti u bankama krajem ožujka iznosili 22,53 milijardi kuna, a devizni depoziti 79,98 milijardi kuna. Kunski su depoziti u prva tri mjeseca ove godine, u odnosu na kraj 2004. povećani za svega 53 milijuna kuna. Na godišnjoj razini, u odnosu na ožujak prošle godine, u istom su mjesecu 2005. ukupni kunski depoziti kod banaka bili veći za 2,8 milijardi kuna ili za 14,5 posto. Time je godišnja stopa rasta kunskih depozita koja je na kraju prošle godine iznosila 22,4 posto, pala u siječnju na 17,2 posto, a u veljači, te u ožujku na 14,5 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel. 01/4808 680

fax 01/4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙