FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija pretresa stan Ante Gotovine

ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Policija je u četvrtak ujutro počelapremetačinu stana haškog bjegunaca Ante Gotovine na zagrebačkomSrebrnjaku tražeći vatreno oružjem za koje Gotovina posjeduje dozvoleali ga, kako tvrdi neimenovan izvor blizak policiji, njegova suprugaranije nije željela predati.
ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Policija je u četvrtak ujutro počela premetačinu stana haškog bjegunaca Ante Gotovine na zagrebačkom Srebrnjaku tražeći vatreno oružjem za koje Gotovina posjeduje dozvole ali ga, kako tvrdi neimenovan izvor blizak policiji, njegova supruga ranije nije željela predati.

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun potvrdio je da policija uz sudski nalog pretražuje stan na Srebrnjaku 69, u kojemu živi supruga haškog bjegunca Dunja Zloić Gotovina.

No, Mehun nije želio otkriti što policija traži u stanu, kao ni komentirati nagađanja da je ova policijska akcija dio plana za hvatanje Gotovine, te da se poklapa s dolaskom Carle del Ponte u Zagreb.

Od neimenovanog izvora bliskog policiji doznaje se da MUP već dulje vrijeme kroz upravni postupak pokušava doći do vatrenog oružja za koje Gotovina ima dozvole. Navodno je riječ o tri oružana lista kojima su registrirana četiri pištolja i tri puške. Isti izvor tvrdi da Dunja Zloić Gotovina prije dva dana nije željela predati oružje policajcima koji su došli u njen stan, nakon čega je jučer pozvana na obavijesni razgovor.

Ona se u srijedu navodno i pojavila u policiji, ali je ponovno odbila predati suprugovo oružje, pa je policija od suda zatražila nalog za pretragu, navodi izvor.

Jedan od Gotovininih odvjetnika Marin Ivanović je potvrdio da je policijski pretres u tijeku te da se traga za generalovim uglavnom trofejnim oružjem za koje posjeduje dozvole. Ustvrdio je i da policija ima nalog za pretres, no smatra kako on nije mogao biti uručen generalovoj supruzi, već isključivo Anti Gotovini kao vlasniku oružja.

"Pretres je nezakonit jer je nalog izdan za pretres prostorija u vlasništvu supruge, s ciljem da se oduzme oružje drugog vlasnika", kazao je Ivanović.

Dodao je da su u "slučaju generala Gotovine zakoni ionako više puta kršeni", zbog čega ih, kako kažu, ovakvo postupanje ne začuđuje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙