FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vojnić: Predsjednica Vijeća iz SDSS-a, načelnik iz HDZ-a

VOJNIĆ, 8. lipnja 2005. (Hina) - Većinom glasova danas je zapredsjednicu vojnićkog Općinskog vijeća izabrana Milica Vučinić-Sipićiz Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), a za načelnikaNebojša Andrić iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).
VOJNIĆ, 8. lipnja 2005. (Hina) - Većinom glasova danas je za predsjednicu vojnićkog Općinskog vijeća izabrana Milica Vučinić-Sipić iz Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), a za načelnika Nebojša Andrić iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Za taj su prijedlog glasovala četiri vijećnika s liste HDZ-HSLS-a, jedan vijećnik s liste LS-a i oba vijećnika SDSS-a, a protiv su bili drugi vijećnik s liste LS-a, vijećnik HNS-a i četiri vijećnika s liste SDP-SDA Hrvatske.

Tako će HDZ sa sedam glasova potpore sudjelovati u vlasti u Vojniću unatoč sinoćnjem sporazumu po kojeme bi HDZ bio isključen iz općinske vlasti. Naime, sinoć je koalicijska lista SDP-SDA Hrvatske potpisala Sporazum o poslijeizbornoj suradnji i zajedničkom upravljanju općinom s LS-om, HNS-om i SDSS-om, ali su danas SDSS-ovi vijećnici i jedan LS-ov glasovali drukčije.

U ime SDSS-a sinoćnji je sporazum potpisao predsjednik Županijske organizacije SDSS-a Čedomir Kosanović, no predsjednik općinskog SDSS-a Nikola Pavić danas je rekao da taj sporazum ne želi komentirati jer ga, kako je rekao, nije vidio ni on kao nositelj liste, ni Milica Vučinić-Sipić, druga na listi.

"Govore da sam prekršio stranačku stegu, a SDSS je sporazum potpisao s HDZ-om još 26. svibnja, čemu se nisu usprotivili ni potpredsjednik stranke Milorad Pupovac ni Boro Rkman iz Izvršnog odbora SDSS-a", rekao je Pavić.

Taj, prvi sporazum o poslijeizbornoj suradnji, potpisali su lista HDZ-HSLS te liste LS-a, SDSS-a i HNS-a. Na današnjoj sjednici jedan od dvojice vijećnika LS-a je u skladu s tim sporazumom glasovao za HDZ te je napustio LS i zadržao svoj mandat.

Nositelj liste SDP-SDA Branko Eremić rekao je nakon sjednice da danas uspostavljen odnos vlasti i oporbe ne poštuje volju biračkog tijela koje je, rekao je, HDZ-u dalo manje od 800, a ostalim strankama 1800 glasova.

Po sadašnjem stanju stvari, vojnićka će općina ubuduće imati profesionalnog zamjenika načelnika, o čemu će odlučiti Poglavarstvo na prvoj sjednici, rekao je nakon sjednice Nikola Pavić (SDSS). Potvrdio je da je za to mjesto predviđen on i dodao da je time uvjetovao svoju suradnju s HDZ-om. "Ako već nekoga podupireš, moraš nešto i tražiti", rekao je otvoreno.

Za profesionalizaciju mjesta zamjenika načelnika bit će potrebna izmjena Statuta. Dosadašnji načelnik Eremić smatra da će to mjesto stajati oko 10.000 kuna na mjesec. "Ali to je očito cijena koju je HDZ spreman platiti da bi bio na vlasti", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙