FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Polovica Španjolki sama čisti kuću

MADRID, 14. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Polovica zaposlenih Španjolkisama obavlja kućanske poslove, pokazali su rezultati istraživanja kojeje za ministarstvo rada i socijalne skrbi provela Kvaliteta života uposlu, a koji su objavljeni u subotu u Madridu.
MADRID, 14. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Polovica zaposlenih Španjolki sama obavlja kućanske poslove, pokazali su rezultati istraživanja koje je za ministarstvo rada i socijalne skrbi provela Kvaliteta života u poslu, a koji su objavljeni u subotu u Madridu.

Prema istraživanju kojeg je naručilo ministarstvo rada i socijalne skrbi iz 2004. godine, pet od deset zaposlenih žena same obavljaju kućanske poslove, gotovo četiri od deset ih taj posao dijeli sa supružnikom ili nekom drugom osobom.

Što se tiče brige o maloljetnoj djeci, 44 posto žena dijeli brigu zajedno sa suprugom, dok ih 34 posto to radi samostalno. Samo tri posto muškaraca to pak radi potpuno samostalno.

S druge strane, devet od deset Španjolaca "zadovoljno" je sa svojim poslom, 23 posto realizacijom posla, 12,4 posto društvom na poslu, 9,4 posto plaćom, a 7,8 posto dobrim radnim vremenom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙