FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SIN: Francusko odbijanje ustava EU potvrdilo ispravnost naše politike

ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Francusko odbijanje ustava Europskeunije pokazuje da vodimo ispravnu politiku, jer ako taj ustav nijedobar za Francusku, sigurno nije dobar ni za Hrvatsku, istaknuo jedanas vršitelj dužnosti predsjednika stranke Samostalnost i napredak(SIN) Aladar Metzinger na konferenciji za novinare.
ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Francusko odbijanje ustava Europske unije pokazuje da vodimo ispravnu politiku, jer ako taj ustav nije dobar za Francusku, sigurno nije dobar ni za Hrvatsku, istaknuo je danas vršitelj dužnosti predsjednika stranke Samostalnost i napredak (SIN) Aladar Metzinger na konferenciji za novinare.

Ustav EU ne jamči minimalne plaće i mirovine i druga socijalna prava i javno se pokazalo da narod misli drugačije nego njegovo političko vodstvo, pa bi u Hrvatskoj trebalo otvoriti raspravu o aspektima ulaska u EU, jer ona nije "med i mlijeko" kako tvrde hrvatski političari.

Upozoravali smo da je suludo da Hrvatska ulazi u EU bez vizije i strategije i da treba zaustaviti rasprodaju zemlje, rekao je Metzinger ustvrdivši kako sve više eurofila ipak postaje euroskepticima.

Osvrnuvši se na ostavku dosadašnjeg predsjednika SIN-a Nenada Ivankovića zbog lošeg rezultata na nedavnim lokalnim izborima, Metzinger je rekao da je to moralan čin političara koji je dobije potporu birača na programu koji zastupa. Na lokalnoj razini nismo uspjeli, građani nas nisu prepoznali, ali stranka ide dalje, nastavljamo raditi na programu i tumačiti građanima zašto nije dobro da Hrvatska uđe u EU, rekao je Metzinger.

Glavni tajnik SIN-a Stjepan Mikulić najavio da će stranka na jesen održati izborni sabor i da će se intenzivirati osnivanje stranačkih ogranaka u svim sredinama. Napomenuo je kako su već dobili brojne upite uglednih osoba i političara koje bi se željele na neki način uključiti u rad SIN-a.

Član Predsjedništva SIN-a Krasnodar Rora naglasio je kako je euroskepticizam jasna, čvrsta i legitimna politička opcija koja dobiva sve više pristalica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙