FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeli Badalićevi dani

KRIŽ, 7. lipnja 2005. (Hina) - Večeras su u Križu počeli "Badalićevidani", koji se održavaju u spomen na znanstvenika, književnogpovjesničara, sveučilišnog knjižničara i slavista Josipa Badalića(1888.-1985.).
KRIŽ, 7. lipnja 2005. (Hina) - Večeras su u Križu počeli "Badalićevi dani", koji se održavaju u spomen na znanstvenika, književnog povjesničara, sveučilišnog knjižničara i slavista Josipa Badalića (1888.-1985.).

Plaketu "Josip Badalić", koju, prema ocjeni Odsjeka za istočnoslavenske jezike Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dodjeljuje općina Križ, ove je godine dobila Maša Hrustek. U obrazloženju se navodi kako su njezini seminarski radovi korisna istraživanja novije ruske književnosti, posebno o Nikolaju Gumilevu i Leonidu Andreeu.

O Josipu Badaliću kao slavistu govorili su Josip Užarević i Ratko Venturin sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta.

O književnim vezama s rodnom Moslavinom uz 20. obljetnicu Badalićeve smrti govorio je urednik njegovih zavičajnih izdanja Dragutin Pasarić.

U sklopu Badalićevih dana večeras je otvorena izložba akademske slikarice iz Zagreba Ljerke Njerš. Izloženo je 20-ak slika nastalih posljednjih nekoliko godina, s presjekom tematike od krajolika i cvijeća, do aktova i ženskih figura, likova iz opernog repertoara Milke Trnnine, proslavljene operne pjevačice koja potječe iz moslavačkog kraja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙